Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Witte chocolademousse met pepernoten

Een luchtige witte chocolademousse met pepernoten is een heerlijk en makkelijk Sinterklaas toetje.

Witte chocolademousse met pepernoten
50 minuten 6 personen Toetjes
Witte chocolademousse met pepernoten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram witte chocolade + extra
  • 200 ml slagroom
  • 120 ml water
  • 120 gram suiker
  • 80 gram eiwit (ongeveer 3 eieren)
  • flinke handvol kruidnoten/pepernoten
Witte chocolademousse met pepernoten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • garde
  • grote kom
  • elektrische mixer
  • optioneel: keukenpapier met een paar druppels citroensap
  • siliconen spatel
  • 6 glaasjes
  • optioneel: snijplank & klein mesje

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

50 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolademousse-met-pepernoten


Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm 120 ml water met de helft van de suiker in een klein pannetje. Hak ondertussen de chocolade fijner, of gebruik chocolade druppels, en voeg dit toe aan een grote kom. Giet het hete suikerwater op de chocolade en roer glad met een garde. Zet opzij om af te laten koelen tot kamertemperatuur.

Klop ondertussen de slagroom tot deze lobbig is, ofwel yoghurt dikte. Maak de kom en garde van een elektrische mixer vetvrij, dit kun je het makkelijkste doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop dan de eiwitten tot deze stijven pieken vormen. Voeg dan geleidelijk de andere helft van de suiker toe aan de eiwitten. 

Witte chocolademousse met pepernoten
Witte chocolademousse met pepernoten

Witte chocolademousse met pepernoten afmaken – 10 minuten + wachttijd

Roer de lobbige slagroom door de afgekoelde witte chocolade. Vouw dan geleidelijk de eiwitten erdoor, zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft dus roer niet teveel. Dek de kom af en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast voor minimaal 4 uur.

Snijd de pepernoten door de helft en maak laagjes in glaasjes van chocolademousse en pepernoten. Je kunt de  mousse het makkelijkste verdelen met een spuitzak, maar met een lepel kan natuurlijk ook. Maak de toetjes af door er wat witte chocolade over te raspen.



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Granaatappelmelasse

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!