MonChoutaart met pepernoten
😍 10Geweldig
😋 2Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

MonChoutaart met pepernoten

Deze MonChoutaart met pepernoten is een heerlijke cheesecake met mandarijntjes, kruidnoten en witte chocolade. Een Sinterklaas taart die een tikkeltje zoet en fris tegelijk is.

40 minuten
12 personen

Voor een snelle en makkelijkere versie kun je mandarijnen uit blik gebruiken, laat deze dan goed uitlekken om zo min mogelijk vocht toe te voegen aan de vulling.

Officieel gebruik ik hiervoor kruidnoten, maar in de volksmond worden dit natuurlijk pepernoten genoemd. Wat het verschil tussen kruidnoten en pepernoten zijn, kun je hier lezen, maar toch zal ik ze altijd pepernoten blijven noemen. Net zoals de meeste mensen, wat niet betekent dat deze mensen het verschil niet weten.

Deze cheesecake met kruidnoten is ideaal tijdens Sinterklaas, maar ook voor erna wanneer je nog kruidnoten over hebt. 

MonChoutaart met pepernoten ingrediënten

Recept monchoutaart met pepernoten

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2024, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 20-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vet een springvorm in met boter of olie en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.

Smelt roomboter en verkruimel de pepernoten tot deze zeer fijn zijn. Dit kun je met een foodprocessor doen of gebruik een deegroller en een hersluitbare zak.

Meng de koekkruimels samen met de gesmolten boter en verdeel deze over de bodem van de springvorm om een taartbodem te maken. Gebruik de bolle kant van een lepel om de bodem glad te maken.

Snijd de mandarijntjes in partjes door eerst met een scherp mes de schil te verwijderen. Snijd hiervoor eerst de boven- en onderkant van de mandarijn af en snijd dan van boven naar beneden de rest van de schil weg, zoals op onderstaande foto's.

Mandarijn in partjes snijden - stap 1
Mandarijn in partjes snijden - stap 1

Snijd vervolgens de partjes tussen het membraan uit, mandarijnen stukjes in de cheesecake zijn namelijk het lekkerste zonder velletjes.

Mandarijn in partjes snijden - stap 2
Mandarijn in partjes snijden - stap 2

MonChoutaart met pepernoten maken – 20 minuten + wachttijd

Hak de witte chocolade fijn. Verwarm 100 ml slagroom in een kleine sauspan en voeg hier de stukjes chocolade aan toe. Roer glad tot de chocolade volledig is opgelost.

Klop de resterende 400 ml slagroom samen met 200 gram witte basterdsuiker tot deze vrij stijf is, maar niet te stijf. 

MonChoutaart met pepernoten
MonChoutaart met pepernoten

Plaats de blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht zijn geworden. Roer de gelatine door het chocolade mengsel en roer opnieuw glad.

Voeg 500 gram roomkaas samen met het chocolade mengsel toe aan de slagroom en roer tot een glad mengsel.

Roer de stukjes mandarijn door het mengsel en verdeel dit over de taartbodem. Zorg ervoor dat de bovenkant zo glad mogelijk is en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Serveer met extra kruidnoten, geniet ervan!

Tips!

Welke roomkaas voor cheesecake?

Voor het maken van cheesecake kun je veel verschillende soorten roomkaas gebruiken, zolang het maar naturel roomkaas is zonder toevoegingen. 

Kan ik de cheesecake vegetarisch maken?

Je kunt cheesecake vegetarisch maken door de gelatine te vervangen door agar agar.

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
2
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
568.16 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.43 g
35.6 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
41.61 g
25.75 g
Eiwitten
7.51 g
Vezels
2.42 g
Natrium
179.23 mg
Mineralen
Ijzer
0.58 mg
Calcium
130.67 mg
Magnesium
24.93 mg
Kalium
24.93 mg
Fosfor
120.42 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.75 mg
Jodium
0 µg
Selenium
1.67 µg
Vitamines
Vitamine C
25.42 mg
Vitamine D
0.77 mg
Vitamine A
17.18 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.12 mg
Vitamine B12
0.5 µg
Foliumzuur
14.58 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.17 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "MonChoutaart met pepernoten"
Marlies zegt op 16-11-2024
Hoi Véronique wat een lekker recept! Als ik mandarijntjes uit blik zou nemen hoeveel zou ik dan gebruiken? Een hele fijne dag
H. van den Dool zegt op 16-11-2024
Als ik mandarijntjes uit blik gebruik, hoeveel blikjes heb ik dan nodig om aan 10 mandarijnen te komen.
Véronique zegt op 16-11-2024
Hallo Marlies, dankjewel! Ik gok dat dit neer zal komen op ongeveer 200 gram mandarijntjes uit blik (zonder sap). Veel liefs, Véronique
Véronique zegt op 16-11-2024
Hallo Hennie, bedankt voor je bericht. Ongeveer 200 gram mandarijntjes uit blik. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.