Deze MonChoutaart met pepernoten is een heerlijke cheesecake met mandarijntjes, kruidnoten en witte chocolade. Een Sinterklaas taart die een tikkeltje zoet en fris tegelijk is.
Voor een snelle en makkelijkere versie kun je mandarijnen uit blik gebruiken, laat deze dan goed uitlekken om zo min mogelijk vocht toe te voegen aan de vulling.
Officieel gebruik ik hiervoor kruidnoten, maar in de volksmond worden dit natuurlijk pepernoten genoemd. Wat het verschil tussen kruidnoten en pepernoten zijn, kun je hier lezen, maar toch zal ik ze altijd pepernoten blijven noemen. Net zoals de meeste mensen, wat niet betekent dat deze mensen het verschil niet weten.
Deze cheesecake met kruidnoten is ideaal tijdens Sinterklaas, maar ook voor erna wanneer je nog kruidnoten over hebt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-11-2024, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-11-2024
Vet een springvorm in met boter of olie en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
Smelt roomboter en verkruimel de pepernoten tot deze zeer fijn zijn. Dit kun je met een foodprocessor doen of gebruik een deegroller en een hersluitbare zak.
Meng de koekkruimels samen met de gesmolten boter en verdeel deze over de bodem van de springvorm om een taartbodem te maken. Gebruik de bolle kant van een lepel om de bodem glad te maken.
Snijd de mandarijntjes in partjes door eerst met een scherp mes de schil te verwijderen. Snijd hiervoor eerst de boven- en onderkant van de mandarijn af en snijd dan van boven naar beneden de rest van de schil weg, zoals op onderstaande foto's.
Snijd vervolgens de partjes tussen het membraan uit, mandarijnen stukjes in de cheesecake zijn namelijk het lekkerste zonder velletjes.
Hak de witte chocolade fijn. Verwarm 100 ml slagroom in een kleine sauspan en voeg hier de stukjes chocolade aan toe. Roer glad tot de chocolade volledig is opgelost.
Klop de resterende 400 ml slagroom samen met 200 gram witte basterdsuiker tot deze vrij stijf is, maar niet te stijf.
Plaats de blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht zijn geworden. Roer de gelatine door het chocolade mengsel en roer opnieuw glad.
Voeg 500 gram roomkaas samen met het chocolade mengsel toe aan de slagroom en roer tot een glad mengsel.
Roer de stukjes mandarijn door het mengsel en verdeel dit over de taartbodem. Zorg ervoor dat de bovenkant zo glad mogelijk is en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Serveer met extra kruidnoten, geniet ervan!
Welke roomkaas voor cheesecake?
Voor het maken van cheesecake kun je veel verschillende soorten roomkaas gebruiken, zolang het maar naturel roomkaas is zonder toevoegingen.
Kan ik de cheesecake vegetarisch maken?
Je kunt cheesecake vegetarisch maken door de gelatine te vervangen door agar agar.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.