Sinterklaas pakjes van bladerdeeg

(4)

Deze Sinterklaas pakjes van bladerdeeg mogen zeker niet ontbreken tijdens pakjesavond. Deze heerlijke hartige Sinterklaas hapjes zijn o.a. gevuld met gehakt en wortel.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Sinterklaas pakjes van bladerdeeg

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 rollen rechthoekig bladerdeeg
  • 300 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 4 à 5 kleine wortels
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • zout naar smaak
  • scheut olijfolie
  • 1 ei
  • optioneel: kleine handvol geraspte kaas
Sinterklaas pakjes van bladerdeeg Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • optioneel: liniaal
  • lepel
  • kleine kom
  • vork
  • siliconen kwast

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sinterklaas-pakjes-van-bladerdeeg


Voorbereiding – 40 minuten

Schil de wortels en rasp deze grof. Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin het gehakt rul.

Voeg de wortel samen met de speculaaskruiden en zout naar smaak toe en bak tot de wortel zacht is geworden. Laat de vulling volledig afkoelen.

Sinterklaas pakjes van bladerdeeg maken - stap 1
Sinterklaas pakjes van bladerdeeg maken - stap 1

Klop een ei los en zet opzij. Verdeel anderhalve plak bladerdeeg in vierkantjes, houd een halve plak bladerdeeg apart om de strikjes van te maken. Zo krijg je 18 vierkantjes, waarvan je 9 bladerdeeg cadeautjes kunt maken. 

Sinterklaas pakjes van bladerdeeg maken - stap 2
Sinterklaas pakjes van bladerdeeg maken - stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Plaats het gehakt in het midden van de helft van de vierkantjes. Besmeer de zijkanten met het losgeklopte ei en plaats de andere helft van de vierkantjes bovenop. Druk de zijkanten goed aan met een vork.

Besmeer de bovenkant met ei en maak 18 reepjes bladerdeeg die in het midden over de bovenkant passen. Plak deze over de bovenkant, zoals op bovenstaande foto.

Sinterklaas pakjes van bladerdeeg maken - stap 3
Sinterklaas pakjes van bladerdeeg maken - stap 3
Sinterklaas pakjes van bladerdeeg maken - stap 4
Sinterklaas pakjes van bladerdeeg maken - stap 4
Sinterklaas pakjes van bladerdeeg maken - stap 5
Sinterklaas pakjes van bladerdeeg maken - stap 5

Maak 9 lange dunne reepjes van het bladerdeeg en maak hier een strikje van door er 2 lussen in te leggen, zoals op bovenstaande foto's.

Sinterklaas pakjes van bladerdeeg maken - stap 6
Sinterklaas pakjes van bladerdeeg maken - stap 6

De Sinterklaas pakjes van bladerdeeg afmaken – 20 minuten

Plak de strikjes in het midden van de bladerdeeg pakketjes en besmeer nogmaals met het losgeklopte ei. Bestrooi eventueel met een beetje geraspte kaas.

Sinterklaas pakjes van bladerdeeg
Sinterklaas pakjes van bladerdeeg

Leg de bladerdeeg cadeautjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

4 stemmen

Sinterklaas pakjes van bladerdeeg: Veel gestelde vragen

Ik kan geen rechthoekig bladerdeeg vinden, wat nu?

Als je geen rechthoekig bladerdeeg kunt vinden, kun je ook kleine vierkantjes gebruiken. De bladerdeeg cadeautjes zullen dan wel iets groter zijn.

Kan ik de wortelen weglaten?

Je kunt de geraspte wortelen eventueel weglaten, bladerdeeg gevuld met gehakt is ook erg lekker.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.