Ohmydish.nl


Chocolade pepernoten

Chocolade pepernoten, ofwel chocolade kruidnoten, zijn makkelijk zelf te maken. Heerlijke kruidnootjes omhuld met chocolade.

1 uur 8 personen Koekjes 530 calorieën p.p.
Chocolade pepernoten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 70 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • snuf citroenrasp
  • snuf zout
  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram melk chocolade
  • 50 gram witte chocolade
Chocolade pepernoten ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • huishoudfolie
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • 3 kommetjes
  • optioneel: pan voor bain-marie
  • siliconen spatel
  • vork
  • groot bord bekleed met bakpapier

Bereiden


1 uur 8 personen Koekjes 530 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-pepernoten


Voorbereiding -- 5 minuten + wachttijd

Meng zachte boter met basterdsuiker, zelfrijzend meel, snuf citroenrasp, speculaaskruiden en een snufje zout. 

Het beste kun je dit met de hand doen om een egaal deeg te creëren. Pak het deeg in met huishoudfolie en leg het te rusten in de koelkast. Dit kun je een uur doen, maar ook een hele nacht. 

Chocolade pepernoten
Chocolade pepernoten

Chocolade pepernoten afmaken –  55 minuten + wachttijd

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Kneed het deeg nog even door en verdeel dan in kleine gelijke bolletjes. Verdeel ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. 

Bak de kruidnoten krokant in ongeveer 20 - 25 minuten en laat ze vervolgens afkoelen. 

Smelt de chocolade in aparte kommetjes, dit kun je in de magnetron of bain-marie doen. Witte chocolade smelt niet altijd even goed, je kunt het iets vloeibaarder maken door een beetje neutrale olie erdoor te roeren.

Haal de pepernoten één voor één door een soort gesmolten chocolade en verplaats deze dan met een vork naar een groot bord met bakpapier erop. 

Herhaal tot alle kruidnoten zijn bedekt met chocolade en laat de chocolade volledig uitharden. Geniet ervan!

Chocolade pepernoten: veelgestelde vragen

Welke chocolade voor chocolade pepernoten?

Je kunt in principe elk merk chocolade gebruiken die je wilt, het merk maakt namelijk niet uit. Je kunt een reep chocolade of chocolade druppels gebruiken. Chocolade druppels smelten makkelijker dan een chocolade reep.

Mijn witte chocolade is te dik, wat nu?

Witte chocolade smelt niet altijd even goed, dit komt omdat het eigenlijk geen ‘echte’ chocolade is. Je kunt om het vloeibaarder te maken een klein beetje neutrale olie, zoals zonnebloemolie, erdoor roeren.

Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Scroppino

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.