Chocolade pepernoten, ofwel chocolade kruidnoten, zijn makkelijk zelf te maken. Heerlijke kruidnootjes omhuld met chocolade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-11-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng zachte boter met basterdsuiker, zelfrijzend meel, snuf citroenrasp, speculaaskruiden en een snufje zout.
Het beste kun je dit met de hand doen om een egaal deeg te creëren. Pak het deeg in met huishoudfolie en leg het te rusten in de koelkast. Dit kun je een uur doen, maar ook een hele nacht.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Kneed het deeg nog even door en verdeel dan in kleine gelijke bolletjes. Verdeel ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de kruidnoten krokant in ongeveer 20 - 25 minuten en laat ze vervolgens afkoelen.
Smelt de chocolade in aparte kommetjes, dit kun je in de magnetron of bain-marie doen. Witte chocolade smelt niet altijd even goed, je kunt het iets vloeibaarder maken door een beetje neutrale olie erdoor te roeren.
Haal de pepernoten één voor één door een soort gesmolten chocolade en verplaats deze dan met een vork naar een groot bord met bakpapier erop.
Herhaal tot alle kruidnoten zijn bedekt met chocolade en laat de chocolade volledig uitharden. Geniet ervan!
Welke chocolade voor chocolade pepernoten?
Je kunt in principe elk merk chocolade gebruiken die je wilt, het merk maakt namelijk niet uit. Je kunt een reep chocolade of chocolade druppels gebruiken. Chocolade druppels smelten makkelijker dan een chocolade reep.
Mijn witte chocolade is te dik, wat nu?
Witte chocolade smelt niet altijd even goed, dit komt omdat het eigenlijk geen ‘echte’ chocolade is. Je kunt om het vloeibaarder te maken een klein beetje neutrale olie, zoals zonnebloemolie, erdoor roeren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.