Een toetje in een glaasje is altijd een goed idee, ze zijn makkelijk om te maken en je kunt ze vooraf klaar zetten. Dit stroopwafel toetje met roomkaas en karamel heeft weinig ingrediënten en veel smaak!
Dit stroopwafel toetje is een soort cheesecake in een glaasje, aangezien dit heerlijke romige toetje gemaakt is van o.a. roomkaas. Op smaak gebracht met karamel, deze kun je zelf maken of gebruik karamel uit een flesje.
Zorg ervoor dat je karamel zoet is en niet te donker zal kleuren, hierdoor zal de karamel namelijk bitter worden. Hierdoor zal het toetje niet erg lekker zijn, aangezien de bittere smaak niet goed zal combineren met het romige van de roomkaas en slagroom.
Dit toetje heeft verder weinig nodig, want stroopwafels zijn van zichzelf al ontzettend smaakvol. Je kunt eventueel ook garneren met een stuk stroopwafels zodat je niet enkel voor dit toetje een verpakking mini's hoeft te openen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-01-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de roomkaas vooraf uit de koelkast zodat je deze makkelijker kunt mengen.
Mocht je zelf karamel willen maken kun je een bodem suiker langzaam verwarmen in een sauspan of lees hier in detail hoe je zelf karamel kunt maken.
Klop 200 ml slagroom tot deze lobbig is, ofwel yoghurt dikte.
Roer hier 200 gram roomkaas samen met 2 eetlepels (koude) karamel doorheen. Meng niet te lang, maar zorg dat het mengsel glad is.
Snijd 4 stroopwafels in stukjes en maak laagjes in 6 kleine glaasjes van het roomkaas-mengsel, karamel en stroopwafel-kruimels. Garneer met een mini stroopwafel, geniet ervan!
Welke roomkaas voor cheesecake?
Je kunt voor het maken van cheesecake, of cheesecake in een glaasje, elke soort roomkaas gebruiken zolang deze naturel is. Dit betekent dat er geen smaakmakers toegevoegd zijn aan de roomkaas, zoals fruitsmaakjes of hartige kruiden.
Wat betekent lobbig?
Lobbig wordt gebruikt als het gaat om slagroom, het betekent namelijk yoghurtdikte. Dit wil zeggen je klopt de slagroom tot deze dikker begint te worden, maar nog niet volledig stijf geklopt is.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.