Stroopwafel toetje

(8)

Een toetje in een glaasje is altijd een goed idee, ze zijn makkelijk om te maken en je kunt ze vooraf klaar zetten. Dit stroopwafel toetje met roomkaas en karamel heeft weinig ingrediënten en veel smaak!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-01-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-02-2024

Dit stroopwafel toetje is een soort cheesecake in een glaasje, aangezien dit heerlijke romige toetje gemaakt is van o.a. roomkaas. Op smaak gebracht met karamel, deze kun je zelf maken of gebruik karamel uit een flesje.

Zorg ervoor dat je karamel zoet is en niet te donker zal kleuren, hierdoor zal de karamel namelijk bitter worden. Hierdoor zal het toetje niet erg lekker zijn, aangezien de bittere smaak niet goed zal combineren met het romige van de roomkaas en slagroom.

Dit toetje heeft verder weinig nodig, want stroopwafels zijn van zichzelf al ontzettend smaakvol. Je kunt eventueel ook garneren met een stuk stroopwafels zodat je niet enkel voor dit toetje een verpakking mini's hoeft te openen.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Stroopwafel toetje

Ingrediënten


  • 200 gram naturel roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 8 eetlepels karamel
  • 4 stroopwafels
  • 6 mini stroopwafels

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer of kom + garde
  • siliconen spatel
  • snijplank & koksmes
  • 6 kleine glaasjes

Stroopwafel toetje Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stroopwafel-toetje


De stroopwafels toetjes maken – 15 minuten

Haal de roomkaas vooraf uit de koelkast zodat je deze makkelijker kunt mengen.

Mocht je zelf karamel willen maken kun je een bodem suiker langzaam verwarmen in een sauspan of lees hier in detail hoe je zelf karamel kunt maken.

Stroopwafel toetje
Stroopwafel toetje

Klop 200 ml slagroom tot deze lobbig is, ofwel yoghurt dikte.

Roer hier 200 gram roomkaas samen met 2 eetlepels (koude) karamel doorheen. Meng niet te lang, maar zorg dat het mengsel glad is.

Snijd 4 stroopwafels in stukjes en maak laagjes in 6 kleine glaasjes van het roomkaas-mengsel, karamel en stroopwafel-kruimels. Garneer met een mini stroopwafel, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-01-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-02-2024


Waardeer dit recept!
8 stemmen

Stroopwafel toetje: Veel gestelde vragen

Welke roomkaas voor cheesecake?

Je kunt voor het maken van cheesecake, of cheesecake in een glaasje, elke soort roomkaas gebruiken zolang deze naturel is. Dit betekent dat er geen smaakmakers toegevoegd zijn aan de roomkaas, zoals fruitsmaakjes of hartige kruiden.

Wat betekent lobbig?

Lobbig wordt gebruikt als het gaat om slagroom, het betekent namelijk yoghurtdikte. Dit wil zeggen je klopt de slagroom tot deze dikker begint te worden, maar nog niet volledig stijf geklopt is.

0 reacties op Stroopwafel toetje

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.