Ohmydish.nl


Pepernoten cheesecake

Deze pepernoten cheesecake is een extra lekkere variant van een new york cheesecake, gebakken tot perfectie. Heerlijk met extra kruidnootjes.

45 minuten 12 personen Taart en cake
Pepernoten cheesecake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 700 gram naturel roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 2 flinke handenvol kruidnoten
  • 50 gram boter
  • half pak bastogne koekjes
Pepernoten cheesecake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • hersluitbare zak + deegroller of blender
  • klein sauspannetje
  • siliconen spatel
  • elektrische mixer
  • springvorm (26 cm)
  • siliconen kwast
  • bakpapier
  • oven

Bereiden


45 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pepernoten-cheesecake


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Verkruimel de bastognekoekjes in een blender of met behulp van een hersluitbaar zakje en een deegroller.

Smelt de boter in een klein sauspannetje en voeg de bastognekruimels toe. Meng goed samen en verdeel het bastogne-mengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en wees er zeker van dat er geen zichtbare gaten zijn.

Voeg roomkaas, 4 eieren en poedersuiker toe aan de kom van de keukenmachine. Meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Voeg Cointreau en speculaaskruiden toe. Meng nogmaals goed door elkaar. Giet het mengsel in de springvorm.

Pepernoten cheesecake
Pepernoten cheesecake

Pepernoten cheesecake afmaken – 35 minuten

Bak de cheesecake in 30 - 35 minuten gaar op 150 graden Celsius. Maak ondertussen de ovendeur niet open, anders kan de cheesecake inzakken.

Zet de ovendeur op een kier en haal de cheesecake na het bakken pas uit de oven als deze al een beetje is afgekoeld. Laat deze vervolgens volledig afkoelen tot kamertemperatuur en plaats dan in de koelkast.

Serveer met extra kruidnoten. Geniet ervan!

Pepernoten cheesecake: veelgestelde vragen

Welke roomkaas voor cheesecake?

Je kunt in principe elke soort naturel roomkaas gebruiken die je wilt. Dit kan van het merk Monchou of Philadelphia zijn, maar goedkopere merken of merkloze roomkaas kan ook.

Kan ik de bastogne koekjes vervangen?

Je kunt de bodem bijvoorbeeld ook maken van verkruimelde kruidnoten.

Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Albóndigas in tomatensaus
Volgend recept →
Pastinaak wortelsoep

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.