Pepernoten cheesecake

(5)

Deze pepernoten cheesecake is een extra lekkere variant van een new york cheesecake, gebakken tot perfectie. Heerlijk met extra kruidnootjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-11-2021, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-12-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Pepernoten cheesecake

Ingrediënten


  • 700 gram naturel roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 2 flinke handenvol kruidnoten
  • 50 gram boter
  • half pak bastogne koekjes

Kookgerei nodig


  • hersluitbare zak + deegroller of blender
  • klein sauspannetje
  • siliconen spatel
  • elektrische mixer
  • springvorm (26 cm)
  • siliconen kwast
  • bakpapier
  • oven

Pepernoten cheesecake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pepernoten-cheesecake


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Verkruimel de bastognekoekjes in een blender of met behulp van een hersluitbaar zakje en een deegroller.

Smelt de boter in een klein sauspannetje en voeg de bastognekruimels toe. Meng goed samen en verdeel het bastogne-mengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en wees er zeker van dat er geen zichtbare gaten zijn.

Voeg roomkaas, 4 eieren en poedersuiker toe aan de kom van de keukenmachine. Meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Voeg Cointreau en speculaaskruiden toe. Meng nogmaals goed door elkaar. Giet het mengsel in de springvorm.

Pepernoten cheesecake
Pepernoten cheesecake

Pepernoten cheesecake afmaken – 35 minuten

Bak de cheesecake in 30 - 35 minuten gaar op 150 graden Celsius. Maak ondertussen de ovendeur niet open, anders kan de cheesecake inzakken.

Zet de ovendeur op een kier en haal de cheesecake na het bakken pas uit de oven als deze al een beetje is afgekoeld. Laat deze vervolgens volledig afkoelen tot kamertemperatuur en plaats dan in de koelkast.

Serveer met extra kruidnoten. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-11-2021, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-12-2022


Waardeer dit recept!
5 stemmen

Pepernoten cheesecake: Veel gestelde vragen

Welke roomkaas voor cheesecake?

Je kunt in principe elke soort naturel roomkaas gebruiken die je wilt. Dit kan van het merk Monchou of Philadelphia zijn, maar goedkopere merken of merkloze roomkaas kan ook.

Kan ik de bastogne koekjes vervangen?

Je kunt de bodem bijvoorbeeld ook maken van verkruimelde kruidnoten.

0 reacties op Pepernoten cheesecake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.