Pepernotencake
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pepernotencake vegetarisch

Een pepernotencake is smeuïg en vol van smaak, perfect voor Sinterklaas. Extra lekker met een kop dampende chocolademelk of een speculaas koffie.

1 uur 15 minuten
8 personen
Pepernotencake ingrediënten

Recept pepernotencake

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-11-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
1 uur 10 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Vet een cakeblik in met boter en bekleed eventueel de bodem en/of zijkanten met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Pepernotencake
Pepernotencake

De pepernotencake afmaken – 1 uur + 10 minuten

Meng de boter samen met de suiker tot deze luchtig zijn. Dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg de eieren één voor één toe en voeg de volgende pas toe als het ei volledig is opgenomen.

Voeg geleidelijk de bloem toe samen met 2 eetlepels bakpoeder, een snuf zout en 1 eetlepel speculaaskruiden. Voeg 100 ml melk toe en meng opnieuw tot een glad beslag.

Meng 150 gram pepernoten met een klein beetje bloem, dit voorkomt dat alle pepernoten naar de bodem zullen zakken tijdens het bakken. Meng de pepernoten door het beslag.

Verdeel het beslag over het cakeblik en bak de cake gaar in ongeveer een uur. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de cake. Je kunt met een prikker controleren of de cake gaar is, als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. 

Laat de cake 10 minuten met de ovendeur op een kier in de oven staan en haal deze erna pas uit het cakeblik. Dit voorkomt dat de cake zal inzakken. Geniet ervan!

Tips!

Welke boter voor cake?

Voor het bakken van een cake kun je het beste roomboter gebruiken.

Mijn cake zakt in, hoe komt dit?

Als een cake inzakt kan dit meerdere oorzaken hebben, maar meestal heeft dit te maken met het openen van de ovendeur. Zorg ervoor dat de ovendeur zo lang mogelijk dicht blijft en open de ovendeur altijd voorzichtig.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
598.73 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
64.39 g
37.81 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
33.57 g
20.22 g
Eiwitten
8.96 g
Vezels
1.85 g
Natrium
132.15 mg
Mineralen
Ijzer
1.3 mg
Calcium
51.95 mg
Magnesium
21.94 mg
Kalium
21.94 mg
Fosfor
130.5 mg
Koper
0.16 mg
Zink
1.09 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
11.24 µg
Vitamines
Vitamine C
0.4 mg
Vitamine D
0.93 mg
Vitamine A
94.13 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.21 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0.74 µg
Foliumzuur
28.73 µg
Vitamine E
0.74 mg
Vitamine K
1.76 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pepernotencake"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.