Amandelstaaf

(5)

Een zelfgemaakte amandelstaaf is makkelijk te maken met een paar ingrediënten. De ideale last-minute snack voor Sinterklaas.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks Calorieën 237 calorieën p.p.
Amandelstaaf

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/2 recept voor amandelspijs, of gebruik kant-en-klaar amandelspijs
  • 1 rol bladerdeeg of gebruik diepvries vierkante plakjes en plak deze zelf aan elkaar
  • 1 eidooier met een beetje melk
  • optioneel: blanke amandelen om ter versiering
Amandelstaaf Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • eventueel een mes
  • kleine kom
  • siliconen keukenkwast

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks Calorieën 237 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/amandelstaaf


Voorbereiding – 5 minuten

Als je kant-en-klaar amandelspijs gebruikt kun je deze het beste een beetje soepeler te maken met een beetje ei. Als je zelf amandelspijs maakt is dit niet nodig, want deze is al soepel genoeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Amandelstaaf
Amandelstaaf

Amandelstaaf afmaken – 25 minuten

Plaats het bladerdeeg op het aanrecht, je kunt ervoor kiezen om 1 grote rol te maken of 2 kleinere. Rol de amandelspijs in een staaf zodat deze op het bladerdeeg past met aan de zijkanten nog genoeg ruimte om het deeg naar binnen te vouwen.

Leg de amandelspijs rol, of 2 kleinere rollen, op het bladerdeeg. Meng een eidooier met een klein beetje melk en gebruik een kwast om de zijkanten van het bladerdeeg in te smeren.

Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg dan om de amandelspijs heen. Plak het dicht met eidooier en verplaats de amandelstaaf, of amandelstaafjes, naar een bakplaat bekleed met bakpapier.

Je kunt eventueel blanke amandelen ter versiering bovenop plaatsen. Bestrijk de amandelstaaf volledig met eidooier en bak deze dan in de oven voor ongeveer 15 minuten.

De exacte tijd is afhankelijk van je oven en de dikte van de amandelstaaf. Laat deze vervolgens een beetje afkoelen en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen
← Vorig recept
Belgisch stoofvlees
Volgend recept →
Poire Belle-Hélène

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!