Amandelstaaf
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Amandelstaaf

Een zelfgemaakte amandelstaaf is makkelijk te maken met een paar ingrediënten. De ideale last-minute snack voor Sinterklaas.

Recept amandelstaaf
Amandelstaaf ingrediënten

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Als je kant-en-klaar amandelspijs gebruikt kun je deze het beste een beetje soepeler te maken met een beetje ei. Als je zelf amandelspijs maakt is dit niet nodig, want deze is al soepel genoeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Amandelstaaf
Amandelstaaf

Amandelstaaf afmaken – 25 minuten

Plaats het bladerdeeg op het aanrecht, je kunt ervoor kiezen om 1 grote rol te maken of 2 kleinere. Rol de amandelspijs in een staaf zodat deze op het bladerdeeg past met aan de zijkanten nog genoeg ruimte om het deeg naar binnen te vouwen.

Leg de amandelspijs rol, of 2 kleinere rollen, op het bladerdeeg. Meng een eidooier met een klein beetje melk en gebruik een kwast om de zijkanten van het bladerdeeg in te smeren.

Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg dan om de amandelspijs heen. Plak het dicht met eidooier en verplaats de amandelstaaf, of amandelstaafjes, naar een bakplaat bekleed met bakpapier.

Je kunt eventueel blanke amandelen ter versiering bovenop plaatsen. Bestrijk de amandelstaaf volledig met eidooier en bak deze dan in de oven voor ongeveer 15 minuten.

De exacte tijd is afhankelijk van je oven en de dikte van de amandelstaaf. Laat deze vervolgens een beetje afkoelen en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Amandelstaaf"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.