Amandelstaaf

(8)

Een zelfgemaakte amandelstaaf is makkelijk te maken met een paar ingrediënten. De ideale last-minute snack voor Sinterklaas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-11-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks Calorieën 237 calorieën p.p.
Amandelstaaf

Ingrediënten


  • 1/2 recept voor amandelspijs, of gebruik kant-en-klaar amandelspijs
  • 1 rol bladerdeeg of gebruik diepvries vierkante plakjes en plak deze zelf aan elkaar
  • 1 eidooier met een beetje melk
  • optioneel: blanke amandelen om ter versiering
Amandelstaaf Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • eventueel een mes
  • kleine kom
  • siliconen keukenkwast

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks Calorieën 237 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/amandelstaaf


Voorbereiding – 5 minuten

Als je kant-en-klaar amandelspijs gebruikt kun je deze het beste een beetje soepeler te maken met een beetje ei. Als je zelf amandelspijs maakt is dit niet nodig, want deze is al soepel genoeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Amandelstaaf
Amandelstaaf

Amandelstaaf afmaken – 25 minuten

Plaats het bladerdeeg op het aanrecht, je kunt ervoor kiezen om 1 grote rol te maken of 2 kleinere. Rol de amandelspijs in een staaf zodat deze op het bladerdeeg past met aan de zijkanten nog genoeg ruimte om het deeg naar binnen te vouwen.

Leg de amandelspijs rol, of 2 kleinere rollen, op het bladerdeeg. Meng een eidooier met een klein beetje melk en gebruik een kwast om de zijkanten van het bladerdeeg in te smeren.

Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg dan om de amandelspijs heen. Plak het dicht met eidooier en verplaats de amandelstaaf, of amandelstaafjes, naar een bakplaat bekleed met bakpapier.

Je kunt eventueel blanke amandelen ter versiering bovenop plaatsen. Bestrijk de amandelstaaf volledig met eidooier en bak deze dan in de oven voor ongeveer 15 minuten.

De exacte tijd is afhankelijk van je oven en de dikte van de amandelstaaf. Laat deze vervolgens een beetje afkoelen en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-11-2022


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Amandelstaaf

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.