Deze speculaas tiramisu is perfect voor het heerlijke Sinterklaas avondje. Een luchtige tiramisu zonder drank, maar met karamel voor nog meer smaak. Extra lekker in combinatie met de speculaasjes.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/speculaas-tiramisu
Als je zelf karamelsaus gaat maken, heb je hiervoor 50 gram suiker en 50 ml room nodig.
Begin met het maken van de karamelsaus als je deze zelf gaat maken, je kunt ook kant-en-klare karamelsaus gebruiken. Maak espresso of sterke koffie en zet opzij.
Scheidt de eieren en klop de eidooiers samen met 100 gram suiker tot deze lichtgeel en romig zijn geworden. Het beste kun je dit met een elektrische mixer doen.
Voeg de mascarpone toe en roer tot een glad mengsel. Klop de mascarpone zo kort mogelijk, anders zal deze vloeibaar worden.
Ontvet de kom en garde van een elektrische mixer, dit kun je het makkelijkste met keukenpapier en een paar druppels citroensap doen. Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen.
Roer de eiwitten door het mascarpone mengsel en zorg dat het mengsel glad is.
Houd 2 speculaasjes apart voor de bovenkant. Dip de overige speculaasjes één voor één in de espresso en begin met een laag koekjes in de ovenschaal. Verdeel hier een derde van het mascarpone mengsel over en verdeel er wat karamelsaus over.
Hierna weer een laag speculaasjes gedipt in espresso, mascarpone mengsel en karamel. Herhaal nogmaals en eindig met een laagje karamel.
Zet de tiramisu dan in de koelkast en laat deze ongeveer 4 uur opstijven. Bestrooi vlak voor het serveren met verkruimelde speculaasjes en cacaopoeder. Geniet ervan!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.