Deze speculaas tiramisu is perfect voor het heerlijke Sinterklaas avondje. Een luchtige tiramisu zonder drank, maar met karamel voor nog meer smaak. Extra lekker in combinatie met de speculaasjes.
Tip: Als je zelf karamelsaus gaat maken, heb je hiervoor 50 gram suiker en 50 ml room nodig. Dit recept is super leuk om samen met kinderen te maken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van de karamelsaus als je deze zelf gaat maken, je kunt ook kant-en-klare karamelsaus gebruiken. Maak espresso of sterke koffie en zet opzij.
Scheidt de eieren en klop de eidooiers samen met 100 gram suiker tot deze lichtgeel en romig zijn geworden. Het beste kun je dit met een elektrische mixer doen.
Voeg de mascarpone toe en roer tot een glad mengsel. Klop de mascarpone zo kort mogelijk, anders zal deze vloeibaar worden.
Ontvet de kom en garde van een elektrische mixer, dit kun je het makkelijkste met keukenpapier en een paar druppels citroensap doen. Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen.
Roer de eiwitten door het mascarpone mengsel en zorg dat het mengsel glad is.
Houd 2 speculaasjes apart voor de bovenkant. Dip de overige speculaasjes één voor één in de espresso en begin met een laag koekjes in de ovenschaal. Verdeel hier een derde van het mascarpone mengsel over en verdeel er wat karamelsaus over.
Hierna weer een laag speculaasjes gedipt in espresso, mascarpone mengsel en karamel. Herhaal nogmaals en eindig met een laagje karamel.
Zet de tiramisu dan in de koelkast en laat deze ongeveer 4 uur opstijven. Bestrooi vlak voor het serveren met verkruimelde speculaasjes en cacaopoeder. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.