Deze Sinterklaas pepernotentaart is een heerlijke smeuïge cake met speculaas botercrème en kruidnoten. Het perfecte baksel voor pakjesavond!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sinterklaas-pepernotentaart
Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
Meng 300 gram zachte boter met suiker tot een glad mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en roer steeds opnieuw glad.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe samen met anderhalve eetlepel speculaaskruiden. Verdeel het beslag over de ingevette springvorm en bak deze gaar in ongeveer een uur.
De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Controleer of de cake gaar is met een prikker, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Maak de ovendeur voorzichtig open, zodat de cake niet in zal zakken, en laat deze dan volledig afkoelen.
Klop de boter samen met poedersuiker tot een gladde en luchtige botercrème. Roer er 2 theelepels speculaaskruiden doorheen.
Haal de cake uit de springvorm en snijd deze doormidden. Plaats een helft op een taartschaal of groot bord en besmeer deze met een laag botercrème.
Plaats de andere helft van de cake bovenop en besmeer de boven- en zijkant met de rest van de botercrème. Maak de pepernotentaart af met chocolade pepernoten en kruidnoten. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.