Sinterklaas pepernotentaart

(10)

Deze Sinterklaas pepernotentaart is een heerlijke smeuïge cake met speculaas botercrème en kruidnoten. Het perfecte baksel voor pakjesavond!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-11-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-11-2022

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Sinterklaas pepernotentaart

Ingrediënten


Ingrediënten botercrème

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer
  • springvorm 20 cm
  • bakpapier
  • siliconen keukenkwast

Sinterklaas pepernotentaart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sinterklaas-pepernotentaart


Voorbereiding – 1 uur + 10 minuten

Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.

Meng 300 gram zachte boter met suiker tot een glad mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en roer steeds opnieuw glad.

Voeg het zelfrijzend bakmeel toe samen met anderhalve eetlepel speculaaskruiden. Verdeel het beslag over de ingevette springvorm en bak deze gaar in ongeveer een uur.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Controleer of de cake gaar is met een prikker, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. 

Maak de ovendeur voorzichtig open, zodat de cake niet in zal zakken, en laat deze dan volledig afkoelen.

Sinterklaas pepernotentaart
Sinterklaas pepernotentaart

De Sinterklaas pepernotentaart afmaken – 15 minuten

Klop de boter samen met poedersuiker tot een gladde en luchtige botercrème. Roer er 2 theelepels speculaaskruiden doorheen.

Haal de cake uit de springvorm en snijd deze doormidden. Plaats een helft op een taartschaal of groot bord en besmeer deze met een laag botercrème.

Plaats de andere helft van de cake bovenop en besmeer de boven- en zijkant met de rest van de botercrème. Maak de pepernotentaart af met chocolade pepernoten en kruidnoten. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-11-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-11-2022


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Sinterklaas pepernotentaart

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.