Sinterklaas tulband cake met peer

(10)

Deze Sinterklaas tulband cake met peer is extra lekker door de toevoeging van speculaaskruiden en amaretto. Natuurlijk ook zonder versieringen te maken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-11-2022

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Sinterklaas tulband cake met peer

Ingrediënten


  • 300 gram roomboter + extra
  • 200 gram suiker + 2 eetlepels
  • 6 eieren
  • 400 gram bloem + extra
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 4 rijpe peren
  • scheutje amaretto
  • flinke handvol amandelschaafsel
  • optioneel: kruidnoten en wortels of andere Sinterklaas decoraties

Kookgerei nodig


  • oven
  • tulband vorm
  • siliconen kwast
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel

Sinterklaas tulband cake met peer Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sinterklaas-tulband-cake-met-peer


Voorbereiding – 15 minuten

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukjes. Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak hierin de peren een minuutje. Voeg dan 2 eetlepels suiker toe en bak dit nog even mee op hoog vuur. Schenk er dan een scheutje amaretto bij en zet de peren aan de kant.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet het bakblik goed in met boter en een dun laagje bloem. 

Sinterklaas tulband cake met peer
Sinterklaas tulband cake met peer

Sinterklaas tulband cake met peer afmaken – 1 uur

Klop 300 gram boter samen met 200 gram suiker tot het luchtig is en voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg dan geleidelijk de bloem en speculaaskruiden toe en meng tot een glad beslag is ontstaan. Roer er dan de perenstukjes doorheen en schenk het beslag in de tulband vorm.

Verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant van het beslag en bak de cake gaar in ongeveer 50 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven, je kunt het beste met een houten prikker controleren of deze gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de tulband cake klaar.

Laat afkoelen en versier eventueel met kruidnoten en suiker decoratie om een Sinterklaas cake ervan te maken. Deze kun je bijvoorbeeld vastplakken door poedersuiker met water te mengen en dit met een kwastje aanbrengen op de bovenkant.

Zodra het suikerwater opdroogt zullen de kruidnoten vast blijven plakken. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-11-2022


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Sinterklaas tulband cake met peer

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.