Taaitaai
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Taaitaai

Taaitaai is razend populair tijdens Sinterklaas. Maak deze kruidige koekjes eens zelf, zonder koekjes vorm ook te maken in elke andere gewenste vorm.

30 minuten
6 personen
Taaitaai ingrediënten
Recept taaitaai

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Als je honing gebruikt die redelijk vast is, kun je deze het beste eerst opwarmen om de honing vloeibaarder te maken. Roer de honing samen met de schenkstroop in een grote kom. Meng de bloem, anijspoeder, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een middelgrote kom.

Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan de honing tot je een vrij plakkerig deeg hebt. Als je deeg teveel aan je handen plakt, kun je deze bestuiven met een laagje bloem. 

Verpak het deeg dan in plasticfolie en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast, hoe langer je dit deeg laat rusten hoe smaakvoller de taaitaai's zullen zijn. 

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

Taaitaai
Taaitaai

Taaitaai afmaken – 20 minuten

Bestrooi het aanrecht en je deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm en gebruik een koekjesvorm om de gewenste vorm uit te steken. Leg de taaitaai's op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei.

Bak de koekjes dan mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, als je deze te lang bakt, zal de buitenkant hard worden. Laat ze afkoelen op een afkoelrek. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
382.78 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
80.19 g
42.67 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.07 g
0.38 g
Eiwitten
7.58 g
Vezels
1.89 g
Natrium
89.11 mg
Mineralen
Ijzer
2.68 mg
Calcium
25.34 mg
Magnesium
19.65 mg
Kalium
19.65 mg
Fosfor
90.8 mg
Koper
0.22 mg
Zink
1.04 mg
Jodium
3.5 µg
Selenium
3.29 µg
Vitamines
Vitamine C
1.87 mg
Vitamine D
0.18 mg
Vitamine A
101.06 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
24.33 µg
Vitamine E
0.17 mg
Vitamine K
2.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Taaitaai"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.