Ohmydish.nl


Taaitaai

Taaitaai is razend populair tijdens Sinterklaas. Maak deze kruidige koekjes eens zelf, zonder koekjes vorm ook te maken in elke andere gewenste vorm.

Taaitaai
30 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Taaitaai

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram honing
  • 300 gram bloem + extra
  • 2 eetlepels schenkstroop
  • 1 theelepel anijspoeder (van een anijs staafje of blokje)
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 ei
Taaitaai ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • middelgrote kom
  • grote kom
  • huishoudfolie
  • deegroller
  • koekjesuitsteker
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/taaitaai


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Als je honing gebruikt die redelijk vast is, kun je deze het beste eerst opwarmen om de honing vloeibaarder te maken. Roer de honing samen met de schenkstroop in een grote kom. Meng de bloem, anijspoeder, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een middelgrote kom.

Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan de honing tot je een vrij plakkerig deeg hebt. Als je deeg teveel aan je handen plakt, kun je deze bestuiven met een laagje bloem. Verpak het deeg dan in plasticfolie en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast, hoe langer je dit deeg laat rusten hoe smaakvoller de taaitaai's zullen zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius

Taaitaai
Taaitaai recept

Taaitaai afmaken -- 20 minuten

Bestrooi het aanrecht en je deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm en gebruik een koekjesvorm om de gewenste vorm uit te steken. Leg de taaitaai's op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei.

Bak de koekjes dan mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, als je deze te lang bakt, zal de buitenkant hard worden. Laat ze afkoelen op een afkoelrek. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Zuurkoolstamppot

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.