Taaitaai is razend populair tijdens Sinterklaas. Maak deze kruidige koekjes eens zelf, zonder koekjes vorm ook te maken in elke andere gewenste vorm.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/taaitaai
Als je honing gebruikt die redelijk vast is, kun je deze het beste eerst opwarmen om de honing vloeibaarder te maken. Roer de honing samen met de schenkstroop in een grote kom. Meng de bloem, anijspoeder, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een middelgrote kom.
Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan de honing tot je een vrij plakkerig deeg hebt. Als je deeg teveel aan je handen plakt, kun je deze bestuiven met een laagje bloem. Verpak het deeg dan in plasticfolie en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast, hoe langer je dit deeg laat rusten hoe smaakvoller de taaitaai's zullen zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Bestrooi het aanrecht en je deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm en gebruik een koekjesvorm om de gewenste vorm uit te steken. Leg de taaitaai's op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei.
Bak de koekjes dan mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, als je deze te lang bakt, zal de buitenkant hard worden. Laat ze afkoelen op een afkoelrek. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.