Marsepein

(9)

Zelf marsepein maken is ontzettend makkelijk, deze versie met amandelmeel heb je binnen 5 minuten gemaakt. Marsepein maak je namelijk met maar 3 ingrediënten en kun je voor veel soorten baksels gebruiken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2023

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Marsepein

Ingrediënten


  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels water
Marsepein Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • lepel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/marsepein


Marsepein maken – 5 minuten

Meng gelijke delen amandelmeel samen met poedersuiker. Voeg geleidelijk 2 eetlepels water toe tot een smeuïg mengsel.

Zelf marsepein maken
Zelf marsepein maken

Pak het mengsel in met huishoudfolie en laat dit steviger worden in de koelkast. Je kunt de marsepein nu voor verschillende baksels gebruiken zoals gevulde koeken, een kerststol en meer.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

Marsepein: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen amandelspijs en marsepein?

Amandelspijs wordt gemaakt met gelijke delen amandelmeel en suiker, terwijl voor marsepein poedersuiker wordt gebruikt. De structuur van amandelspijs is door de grovere suiker dan ook iets grover.

Daarnaast wordt er een ei toegevoegd aan amandelspijs, waardoor deze zachter zal zijn. De marsepein is steviger, maar wel gladder door het gebruik van poedersuiker.

Kan ik hele amandelen gebruiken voor marsepein?

De makkelijkste manier is het gebruiken van amandelmeel, maar je kunt de amandelen ook zelf vermalen in de keukenmachine (food processor).

Als je hele amandelen gebruikt en deze hebben nog een velletje, kun je dit makkelijk verwijderen door deze te wellen in heet water.

Na ongeveer een kwartier kun je de velletjes er dan makkelijk af wrijven onder stromend koud water. Laat deze vervolgens drogen en vermaal deze in een keukenmachine.

0 reacties op Marsepein

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.