Zelf marsepein maken is ontzettend makkelijk, deze versie met amandelmeel heb je binnen 5 minuten gemaakt. Marsepein maak je namelijk met maar 3 ingrediënten en kun je voor veel soorten baksels gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng gelijke delen amandelmeel samen met poedersuiker. Voeg geleidelijk 2 eetlepels water toe tot een smeuïg mengsel.
Pak het mengsel in met huishoudfolie en laat dit steviger worden in de koelkast. Je kunt de marsepein nu voor verschillende baksels gebruiken zoals gevulde koeken, een kerststol en meer.
Wat is het verschil tussen amandelspijs en marsepein?
Amandelspijs wordt gemaakt met gelijke delen amandelmeel en suiker, terwijl voor marsepein poedersuiker wordt gebruikt. De structuur van amandelspijs is door de grovere suiker dan ook iets grover.
Daarnaast wordt er een ei toegevoegd aan amandelspijs, waardoor deze zachter zal zijn. De marsepein is steviger, maar wel gladder door het gebruik van poedersuiker.
Kan ik hele amandelen gebruiken voor marsepein?
De makkelijkste manier is het gebruiken van amandelmeel, maar je kunt de amandelen ook zelf vermalen in de keukenmachine (food processor).
Als je hele amandelen gebruikt en deze hebben nog een velletje, kun je dit makkelijk verwijderen door deze te wellen in heet water.
Na ongeveer een kwartier kun je de velletjes er dan makkelijk af wrijven onder stromend koud water. Laat deze vervolgens drogen en vermaal deze in een keukenmachine.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.