Marsepein

(2)

Zelf marsepein maken is ontzettend makkelijk, deze versie met amandelmeel heb je binnen 5 minuten gemaakt. Marsepein maak je namelijk met maar 3 ingrediënten en kun je voor veel soorten baksels gebruiken.

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Marsepein

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels water
Marsepein Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • lepel

Bereiding


Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/marsepein


Marsepein maken – 5 minuten

Meng gelijke delen amandelmeel samen met poedersuiker. Voeg geleidelijk 2 eetlepels water toe tot een smeuïg mengsel.

Zelf marsepein maken
Zelf marsepein maken

Pak het mengsel in met huishoudfolie en laat dit steviger worden in de koelkast. Je kunt de marsepein nu voor verschillende baksels gebruiken zoals gevulde koeken, een kerststol en meer.

Wat vind jij van dit recept?

2 stemmen

Marsepein: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen amandelspijs en marsepein?

Amandelspijs wordt gemaakt met gelijke delen amandelmeel en suiker, terwijl voor marsepein poedersuiker wordt gebruikt. De structuur van amandelspijs is door de grovere suiker dan ook iets grover.

Daarnaast wordt er een ei toegevoegd aan amandelspijs, waardoor deze zachter zal zijn. De marsepein is steviger, maar wel gladder door het gebruik van poedersuiker.

Kan ik hele amandelen gebruiken voor marsepein?

De makkelijkste manier is het gebruiken van amandelmeel, maar je kunt de amandelen ook zelf vermalen in de keukenmachine (food processor).

Als je hele amandelen gebruikt en deze hebben nog een velletje, kun je dit makkelijk verwijderen door deze te wellen in heet water.

Na ongeveer een kwartier kun je de velletjes er dan makkelijk af wrijven onder stromend koud water. Laat deze vervolgens drogen en vermaal deze in een keukenmachine.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.