Gevulde speculaas
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde speculaas vegetarisch

Een klassieker die echt bij Sinterklaas hoort is toch zeker wel gevulde speculaas. Speculaas met een heerlijke vulling van amandelspijs.

1 uur
8 personen
Gevulde speculaas ingrediënten

Recept gevulde speculaas

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Het deeg voor de speculaas is het allerlekkerste als je deze een nacht in de koelkast bewaard. De smaken van de kruiden kunnen dan goed intrekken, maar dit is niet noodzakelijk.

Je kunt het deeg met een elektrische mixer of met de hand kneden. Meng bakpoeder samen met bloem, je kunt het bakpoeder weglaten als je zelfrijzend bakmeel gebruikt. Voeg de speculaaskruiden, een snufje zout en bruine basterdsuiker toe.

Snijd de boter in blokjes en voeg dit geleidelijk toe terwijl je mengt. Voeg een eidooier en 2 eetlepels melk toe en meng tot het een deegbal is. Pak deze in met huishoudfolie en bewaar in de koelkast. Als je zelf amandelspijs wilt maken, kun je dit doen terwijl het deeg ligt te rusten.

Pak de amandelspijs dan ook in met huishoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik. 

Gevulde speculaas
Zelf gevulde speculaas maken

Gevulde speculaas afmaken – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Je kunt de gevulde speculaas op verschillende manieren bakken. In een grote ovenschaal, springvorm of op een bakplaat, allemaal bekleed met bakpapier.

Op een bakplaat zullen de randen iets dunner zijn en daarom krokanter worden tijdens het bakken. Verdeel het deeg in twee delen en rol elk deel uit tot het in de ovenschaal of springvorm past, of ongeveer een halve centimeter dik is voor op een bakplaat. Dit kun je het beste doen door het deeg tussen twee vellen bakpapier of folie te leggen, anders zal het deeg teveel aan de roller plakken.

Rol de amandelspijs uit tot deze op het deeg past, maar laat de randen vrij. Plaats dan de tweede plak deeg erop en druk te randen goed aan. Verdeel de blanke amandelen over de bovenkant. Meng de tweede eidooier met een beetje melk en gebruik een kwast om de bovenkant van de koek in te smeren met het eimengsel.

Bak de gevulde speculaas in ongeveer 25 - 30 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de koek. Laat de speculaas een beetje afkoelen en snijd deze dan in blokjes of stukjes.

Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
385.59 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
52.61 g
27.93 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.63 g
9.12 g
Eiwitten
5.34 g
Vezels
1.34 g
Natrium
62.44 mg
Mineralen
Ijzer
1.14 mg
Calcium
31.57 mg
Magnesium
14.05 mg
Kalium
14.05 mg
Fosfor
81.73 mg
Koper
0.17 mg
Zink
0.72 mg
Jodium
0 µg
Selenium
2.91 µg
Vitamines
Vitamine C
0.43 mg
Vitamine D
0.43 mg
Vitamine A
150.18 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
0.12 µg
Foliumzuur
20.98 µg
Vitamine E
0.18 mg
Vitamine K
3.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gevulde speculaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.