De naam kanda poha zegt je misschien helemaal niets, het zijn Indiase rijstvlokken met o.a. ui, pinda's en kruiden. Poha wordt in India gegeten als ontbijt met een heerlijke warme kop chai.
Er zijn verschillende soorten rijstvlokken te koop bij de toko, voor een kanda poha kun je het beste de middelgrote rijstvlokken (pawa) gebruiken. Te fijne rijstvlokken zullen namelijk te snel gaar worden, dit zal resulteren in een soort pap i.p.v. gebakken rijstvlokken.
De pinda's die in een poha worden gebruikt zijn doorgaans ongeroosterd/ongebrand en ongezouten. Mocht je geen verse of diepvries kerrieblaadjes kunnen vinden, kun je eventueel gedroogde curry leaves gebruiken. De gedroogde blaadjes kun je niet eten, dus deze dien je voor het serveren te verwijderen.
Kanda poha wordt in India als ontbijt geserveerd met een kop chai, er zijn veel verschillende soorten poha en in deze versie staat kanda voor ui.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-04-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-09-2024
Pel de rode ui en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper en snijd deze fijn.
Plaats de rijstvlokken in een vergiet of zeef en spoel deze met koud stromend water tot het water helder is en de rijstvlokken zacht geworden zijn.
Roer een theelepel kurkuma en een halve theelepel zout door de rijstvlokken en zet opzij.
Plaats de erwtjes in warm water en laat dit ongeveer 10 minuten staan.
Verhit een scheut olie in een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg de mosterdzaadjes toe.
Voeg zodra ze gaan poppen de pinda's toe en bak tot ze mooi goudbruin zijn.
Voeg de fijngesneden rode ui en groene peper toe samen met de kerrieblaadjes en bak nog ongeveer 2 minuten mee.
Giet de erwtjes af en voeg deze zonder het water toe aan de pan.
Voeg de gekruide rijstvlokken toe en roer goed. Breng op smaak met eventueel meer zout en zet na een minuut het vuur laag en plaats de deksel op de pan.
Laat de kanda poha nog ongeveer 2 minuten zachtjes garen en zet dan het vuur uit.
Voeg het sap van een halve citroen toe en garneer eventueel met verse koriander of bijvoorbeeld een beetje geraspte kokos.
Mocht je gedroogde kerrieblaadjes gebruiken dien je deze te verwijderen. Eet smakelijk!
Wat zijn rijstvlokken?
Rijstvlokken zijn platgeslagen witte rijstkorrels. Hoe dunner de vlok is, hoe sneller deze klaar is. Je kunt de rijstvlokken in dun, medium of dik (thin, medium, thick) kopen.
zijn bekende onder veel verschillende namen: rice flakes, poha, pawa, flattened rice, poya, chuda, pawa, baji en nog veel meer.
Wat zijn kerrieblaadjes?
Kerrieblaadjes, ofwel curry leaves, kun je kopen bij de toko. Ze zijn doorgaans bijna nooit vers te koop, maar wel uit de vriezer. De gedroogde kerrieblaadjes zijn veel vaker verkrijgbaar.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.