Een vegetarische bibimbap is een heerlijk Koreaans gerecht met rijst, knapperige groenten en een gebakken ei. Een gerecht bomvol groenten en smaakmakers zoals sojasaus, sesam en knoflook.
Een Koreaanse bibimbap wordt meestal met rundvlees gemaakt, maar deze vegetarische bibimbap wordt gemaakt met heerlijke gebakken champignons. Je kunt eventueel ook kiezen om tofu te gebruiken, bak deze dan bij voorkeur tot deze krokant is om deze rijstbowl extra textuur te geven.
Daarnaast worden er veel soorten groenten toegevoegd aan een bibimbap, hierdoor is het even werk om alle groenten apart te bereiden. Je kunt ook kiezen om enkel rauwe groenten te gebruiken, om tijd en moeite te besparen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-10-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-10-2025
Kook de rijst tot deze gaar is, dit kun je met een rijstkoker of in een pan doen.
Was ondertussen de courgette en snijd deze in vrij dunne plakjes.
Schil de wortel en snijd deze in slierten of stukjes, dit kun je eventueel met een spiraalsnijder doen.
Was de verse spinazie indien nodig, verwijder de harde stelen en maak de spinazie droog met een sla centrifuge.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en snijd deze door de helft.
Snijd de bosui in dunne ringen. Pel 3 knoflooktenen en snijd deze fijn.

Maak een simpele saus door 4 eetlepels sojasaus te mengen samen met 2 eetlepels rijstazijn en 2 theelepels sesamolie.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote bakpan en bak de champignons in delen tot deze mooi goudbruin zijn geworden.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een tweede bakpan en bak hier de courgette ongeveer 3 minuten in. Houd deze warm onder aluminiumfolie en verwarm de bakpan opnieuw.
Verhit een scheutje olie en bak de spinazie samen met 1 fijngesneden knoflookteen. Zodra de spinazie geslonken is houd je deze ook warm onder aluminiumfolie.
Voeg de resterende knoflook toe aan de champignons en bak deze nog kort mee. Breng de champignons op smaak met 2 eetlepels sojasaus.
Bak ondertussen 2 spiegeleieren, zorg dat de eidooiers nog zacht zijn.
Verdeel de rijst over 2 kommen en plaats het ei in het midden.
Verdeel hier de courgette, spinazie, taugé, wortel en champignons over.
Maak af met het sausje, bosui en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Wat zit er in een traditionele bibimbap?
Een traditionele bibimbap bestaat doorgaan uit witte rijst, verschillende soorten groenten, een ei, rundvlees (vaak dunne plakjes, in modernere versies wordt gehakt gebruikt) en regelmatig wordt Gochujang als saus gebruikt.
Welke rijst zit er in bibimbap?
Voor het maken van een traditionele bibimbap wordt Koreaanse rijst gebruikt (ssal), deze witte rijst is licht plakkerig en heeft iets weg van Japanse sushirijst.
Buiten Korea wordt er vaak gebruik gemaakt van sushirijst, jasmijnrijst of basmati rijst.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 50 | gram | rijst | 48.00 | 10.00 g | - | 0.20 g | 0.05 g | 1.25 g | 0.40 g | 1.50 mg | 0.15 mg | 3.00 mg | 5.00 mg | 30.00 mg | 20.00 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | - | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 10.00 µg | - | - | - | |
| 125 | gram | champignons | 20.00 | 0.38 g | 0.25 g | - | - | 3.38 g | 3.13 g | 10.00 mg | 1.50 mg | 10.00 mg | 13.75 mg | 531.25 mg | 156.25 mg | 0.75 mg | 0.50 mg | - | - | 6.13 mg | - | - | 0.13 mg | 0.55 mg | 0.08 mg | - | 37.50 µg | - | - | - | |
| 1 | eieren | ei | 86.40 | 0.66 g | 0.12 g | 6.00 g | 1.50 g | 7.50 g | - | 72.00 mg | 1.08 mg | 30.00 mg | 6.00 mg | 78.00 mg | 108.00 mg | 0.05 mg | 0.78 mg | 21.00 µg | 18.42 µg | - | 1.08 mg | 0.12 mg | 0.06 mg | 0.18 mg | 0.09 mg | 1.38 µg | 36.00 µg | 0.66 mg | 0.15 µg | - | |
| 0.25 | courgette | 20.25 | 3.38 g | 3.38 g | - | - | 1.35 g | 0.83 g | 0.75 mg | 1.88 mg | 22.50 mg | 3.75 mg | 150.00 mg | 15.00 mg | - | 0.22 mg | - | - | 11.25 mg | - | 0.05 mg | 0.04 mg | 0.06 mg | 0.11 mg | - | 30.00 µg | - | - | - | ||
| 100 | gram | verse spinazie | 15.00 | 0.60 g | 0.40 g | 0.30 g | - | 2.50 g | 2.00 g | 65.00 mg | 4.10 mg | 120.00 mg | 45.00 mg | 650.00 mg | 55.00 mg | 0.12 mg | 0.50 mg | - | 1.00 µg | 52.00 mg | - | 0.80 mg | 0.11 mg | 0.20 mg | 0.20 mg | - | 70.00 µg | 2.00 mg | 480.00 µg | - | |
| 0.5 | wortel | 5.40 | 0.94 g | 0.88 g | - | - | 0.16 g | 0.58 g | 6.00 mg | 0.06 mg | 6.00 mg | 1.20 mg | 36.00 mg | 8.00 mg | - | 0.02 mg | - | - | 0.40 mg | - | 0.22 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 3.00 µg | - | - | - | ||
| 0.5 | bosui | 4.80 | 0.95 g | 0.35 g | 0.03 g | - | 0.27 g | 0.39 g | 2.40 mg | 0.21 mg | 10.80 mg | 3.00 mg | 41.40 mg | 4.35 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | - | 0.11 µg | 2.70 mg | - | 87.75 mg | 0.01 mg | - | 0.02 mg | - | 9.60 µg | 0.09 mg | 31.05 µg | - | ||
| 0.5 | handvol | taugé | 9.38 | 0.56 g | - | 0.31 g | 0.10 g | 0.88 g | 0.44 g | 1.25 mg | 0.10 mg | 6.25 mg | 6.25 mg | 8.75 mg | 26.25 mg | 0.01 mg | 0.08 mg | - | - | 1.75 mg | - | - | 0.04 mg | 0.04 mg | 0.02 mg | - | 7.50 µg | - | - | - | |
| 1.5 | knoflooktenen | 14.70 | 2.94 g | 0.09 g | 0.01 g | - | 0.63 g | 0.20 g | 0.42 mg | 0.15 mg | 17.85 mg | 2.10 mg | 63.00 mg | 13.65 mg | 0.03 mg | 0.11 mg | 0.16 µg | - | 1.47 mg | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 0.42 µg | - | - | - | ||
| 3 | eetlepel | sojasaus | soja, gluten | 76.80 | 12.00 g | 12.00 g | 0.06 g | - | 6.90 g | - | 3300.00 mg | 3.00 mg | 36.00 mg | - | 300.00 mg | 30.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 4.80 µg | - | - | - |
| 1 | eetlepel | rijstazijn | 3.00 | 0.60 g | 0.30 g | - | - | - | - | 1.50 mg | 0.02 mg | 0.60 mg | 0.15 mg | 3.00 mg | 1.20 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 1 | theelepeltjes | sesamolie | sesamzaad | 88.30 | - | - | 10.00 g | 1.60 g | - | - | 0.20 mg | 0.01 mg | 1.00 mg | - | 2.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - |
| 0.5 | eetlepel | sesamzaadjes | sesamzaad | 43.57 | 0.45 g | - | 4.01 g | 0.60 g | 1.57 g | 0.56 g | 3.75 mg | 0.68 mg | 58.50 mg | 26.25 mg | 34.50 mg | 45.00 mg | 0.11 mg | 0.41 mg | - | - | - | - | - | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | - | 5.25 µg | - | - | - |
| zonnebloemolie | 66.08 | - | - | 7.48 g | 0.87 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| 501.67 | 33.45 g | 17.76 g | 28.41 g | 4.72 g | 26.38 g | 8.52 g | 3464.77 mg | 12.93 mg | 322.50 mg | 112.45 mg | 1927.90 mg | 482.70 mg | 1.11 mg | 2.91 mg | 21.16 µg | 19.53 µg | 75.70 mg | 1.08 mg | 88.94 mg | 0.49 mg | 1.09 mg | 0.63 mg | 1.38 µg | 214.07 µg | 2.75 mg | 511.20 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!