Een adzuki bonen en rijst bowl is een heerlijke vegetarische maaltijd die bomvol smaak zit. Een perfecte combinatie met de krokante groenten, romige avocado en nootachtige bonen.
Een adzuki bonen en rijst bowl ziet er niet alleen leuk uit, het combineert ook nog eens de meest lekkere smaken. Deze vegetarische kom vol met gezonde ingrediënten is een volwaardige avondmaaltijd.
Het krokante van de radijsjes, wortel en mais gaan goed samen met de zachte avocado, terwijl de gemarineerde champignons samen met de nootachtige bonen en zwarte rijst extra smaak geven aan het geheel.
Ondanks dat zwarte rijst deze bowl juist veel smaak en textuur geeft, kun je eventueel ook andere soorten rijst gebruiken. Het grote verschil zit in de kooktijd, deze is langer dan de meeste soorten rijst.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-06-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier.
Meng de champignons met sesamolie en ketjap manis en breng op smaak met peper en zout. Laat dit minimaal een half uur marineren.
Breng ondertussen een middelgrote pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de rijst gaar.
Schil de wortel, verwijder de uiteindes en maak lange slierten met een dunschiller.
Snijd de radijsjes in plakjes. Giet de adzuki bonen en mais af en spoel deze onder stromend water.
Maak een makkelijke sriracha mayonaise door ongeveer 3 eetlepels mayonaise samen met 2 theelepels sriracha en het sap van een halve limoen te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de gemarineerde champignons ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
Giet de rijst af zodra deze gaar is, de exacte kooktijd is afhankelijk van de gekozen rijst.
Verdeel de rijst over 4 kommen, verdeel hier wortelslierten, plakjes radijs, adzuki bonen, mais en gebakken champignons over.
Snijd de avocado in plakjes en verdeel over de kommen. Maak af met sriracha mayonaise, een partje limoen en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Wat is zwarte rijst?
Zwarte rijst heeft een natuurlijke zwarte kleur die tijdens het koken paarsachtig zal worden. Zwarte rijst heeft een nootachtige smaak en heeft iets meer bite dan de meeste soorten rijst.
Er bestaan veel soorten zwarte rijst, afhankelijk waar ze vandaan komen. Zo bestaat er bijvoorbeeld Thaise zwarte rijst, maar ook Chinese of Indonesische zwarte rijst.
Zwarte rijst is een volkoren rijstkorrel, hierdoor zijn de meeste voedingswaarden bewaren gebleven. Het bevat veel vezels, antioxidanten, ijzer en vitamines.
Wat zijn adzuki bonen?
Adzuki bonen zijn roodbruin van kleur en een stuk kleiner dan bijvoorbeeld de bekende kidneybonen. Ze hebben een licht zoete en nootachtige smaak, hierdoor worden ze vaak gebruikt in desserts en zoete snacks. Denk hierbij aan een zoete vulling voor mochi, een Japanse zoete rijstsnack. Ze zijn ook erg geschikt voor hartige gerechten, bijvoorbeeld in combinatie met rijst.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.