Tteokbokki is een heerlijk gerecht van Koreaanse rijstcakes in een smaakvolle en pittige saus. Een streetfood gerecht, maar dan makkelijk om thuis te maken.
De naam van deze Koreaanse rijstcakes in een heerlijke saus klinkt misschien gek, maar Tteokbokki is echt de moeite waard om eens te proberen. 'Tteok' betekent rijstcake, en ‘bokki’ betekent gestoofd.
Makkelijk te maken en je kunt de saus zo mild of extra pittig maken als je zelf wilt. Deze makkelijke tteokbokki is een vegetarische variant, waar geen vis of vlees aan is toegevoegd zoals in Korea wel vaak het geval is. Meestal horen er dashi/ansjovis bouillon en vis cakes (fish cakes - eomuk) in een tteokbokki. Qua vlees wordt er meestal spam of een ander soort ham aan toegevoegd.
De dikte van de saus kan nog wel eens verschillen, je kunt het namelijk serveren als een dunnere of dikkere saus, net wat je voorkeur heeft.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-11-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de bosuien in ringen en zet opzij.
Meng 2 eetlepels gochujang, halve theelepel gochugaru, 4 eetlepels ahornsiroop en 4 eetlepels sojasaus in een kom.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een diepe bakpak en fruit de ui en sjalot tot deze glazig zijn geworden.
Voeg het sausje toe samen met de rijstcakes en 600 ml water. Breng aan de kook en laat het zonder deksel 5 tot 10 minuten koken op middelhoog vuur. De tteokbokki is klaar als de rijstcakes gaar zijn geworden en de saus ingedikt is.
Haal van het vuur en garneer met bosui, sesamzaadjes en een scheut sesamolie. Eet smakelijk!
Waar kan ik rijstcakes kopen?
Rijstcakes, ofwel rice cakes, kun je bij de toko kopen. Ze zijn er in verschillende formaten, van cilindervorm tot vierkantjes. Ze zijn er in een verse variant in de koeling en een houdbare droge variant.
Wat is gochugaru?
Gochugaru is een type chili, het zijn Koriaanse chili pepers die zijn gedroogd en daarna vermalen. Ze zijn felrood en dat geeft gochujang zijn felrode kleur.
Kun je tteokbokki opnieuw verwarmen?
Je kunt tteokbokki opnieuw verwarmen, dit kun je het beste in een pan doen op laag vuur. Voeg eventueel een extra scheutje water toe als de saus te dik is geworden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.