Mango chutney kip met rijst
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mango chutney kip met rijst

Mango chutney kip met rijst is een simpele doordeweekse maaltijd die wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Heerlijk vol van smaak met weinig moeite.

40 minuten
4 personen

Mango chutney kip met rijst is een makkelijke maaltijd met weinig ingrediënten. Je kunt elke soort mango chutney gebruiken die je wilt, zoals een gladde mango chutney of eentje met stukje.

Extra lekker met (jasmijn) rijst en een komkommersalade die op smaak is gebracht met sesamolie en sesamzaadjes. Weinig moeite voor een heerlijke maaltijd!

Mango chutney kip met rijst ingrediënten

Recept mango chutney kip met rijst

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-09-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 03-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Kook de rijst in een middelgrote pan met water en zout of gebruik een rijstkoker.

Bestrooi de kippendijen met zwarte peper.

Mango chutney kip met rijst
Mango chutney kip met rijst

Mango chutney kip met rijst afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olie in een grote bakpan en bak hierin de kippendijen aan beide kanten mooi goudbruin.

Voeg de ui en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten langer, tot de ui glazig is geworden.

Voeg de mango chutney samen met 4 eetlepels sojasaus en 400 ml room toe en breng dit op middelhoog vuur aan de kook.

Zet het vuur lager en laat de kip gaar worden in ongeveer 20 minuten. De saus zal dan inmiddels mooi ingedikt zijn.

Snijd ondertussen de komkommer in stukken en breng deze op smaak met peper, zout, sesamolie en sesamzaadjes.

Serveer de mango chutney kip met rijst en de komkommersalade, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de kippendijen vervangen door kipfilet?

Je kunt de kippendijen (met bot) eventueel vervangen door kipfilet of kipdijfilet (zonder bot). Laat deze minder lang koken, omdat deze sneller droog zal worden.

Hoe lang kan ik de mango chutney kip bewaren?

Je kunt de mango chutney kip tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1191.02 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
57.76 g
37.47 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
86.39 g
32.52 g
Eiwitten
49 g
Vezels
4.36 g
Natrium
1710.27 mg
Mineralen
Ijzer
4.68 mg
Calcium
211.21 mg
Magnesium
101.49 mg
Kalium
101.49 mg
Fosfor
577.96 mg
Koper
0.4 mg
Zink
4.79 mg
Jodium
0.08 µg
Selenium
45.75 µg
Vitamines
Vitamine C
24.7 mg
Vitamine D
1.15 mg
Vitamine A
375.42 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
1.02 mg
Vitamine B12
1.83 µg
Foliumzuur
53.8 µg
Vitamine E
2 mg
Vitamine K
23.75 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mango chutney kip met rijst"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.