Taugé bibimbap
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Taugé bibimbap

Zachte gekookte rijst, verse taugé en gehakt met sesamolie. Dit allemaal met een spiegelei en een lekker pittig sausje. Deze taugé bibimbap (kongnamulbap) moet je een keer geprobeerd hebben!

1 uur 5 minuten
4 personen
Taugé bibimbap ingrediënten

Recept taugé bibimbap

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 04-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Voorbereiding – 45 minuten

Begin met het koken van de rijst. Kook ongeveer 300 gram pandan- of jasmijnrijst in de grote pan. Haal de taugé uit de verpakking(en) en voeg deze toe aan een vergiet. Was de taugé goed schoon onder koud stromend water.

Voeg 400 gram rundergehakt toe aan een kom. Voeg een flinke snuf gemalen zwarte peper en zout toe samen met 1 theelepel sesamolie. Meng alles goed door elkaar heen met behulp van een eetlepel.

Het maken van de saus – 10 minuten

Plet, en snijd 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan een kommetje. Was de lente-ui en het rode pepertje en snijd in zo fijn mogelijke stukjes, voeg dit toe aan het kommetje.

Verhit een bakpan op middelhoog vuur en rooster vlug een handvol sesamzaadjes. Let goed op, de sesamzaadjes kunnen heel snel aanbranden.

Voeg nu 1 theelepel rode chilipoeder, 1 eetlepel honing en de geroosterde sesamzaadjes toe aan het kommetje. Vul het kommetje halverwege met sojasaus, of totdat de ingrediënten beginnen te drijven.

Taugé bibimbap
Taugé bibimbap

De taugé bibimbap afmaken – 20 minuten

Giet de rijst af zodra deze gaar gekookt is. Doe de rijst terug in de pan en leg alle taugé bovenop de rijst. Vorm het gehakt tot een soort grote platte hamburger en leg deze bovenop de taugé.

Plaats de deksel terug op de pan en verhit de pan op laag vuur. Laat ongeveer een minuut of 10 opwarmen, of totdat het gehakt bruin begint te worden.

Schep dan voorzichtig alles door elkaar heen. Dit gaat het makkelijkste met een pollepel. Laat nog een minuut of 10 opwarmen op laag vuur. Bak in de tussentijd 3 - 4 spiegeleieren.

Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in de bakpan, bak hierin de eieren. Voeg eventueel peper en zout toe.

Serveer de taugé bibimbap met een gekookt ei bovenop. Garneer met radijsspruiten en serveer met de saus. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
508.91 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.41 g
6.12 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.79 g
10.16 g
Eiwitten
34.68 g
Vezels
5.21 g
Natrium
753.44 mg
Mineralen
Ijzer
3.06 mg
Calcium
132.97 mg
Magnesium
100.44 mg
Kalium
100.44 mg
Fosfor
525.91 mg
Koper
0.24 mg
Zink
6.77 mg
Jodium
15.79 µg
Selenium
13.87 µg
Vitamines
Vitamine C
40.78 mg
Vitamine D
0.81 mg
Vitamine A
45.52 mg
Vitamine B1
0.44 mg
Vitamine B2
0.58 mg
Vitamine B6
0.5 mg
Vitamine B12
1.04 µg
Foliumzuur
107.83 µg
Vitamine E
0.55 mg
Vitamine K
16.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Taugé bibimbap"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.