Zachte gekookte rijst, verse taugé en gehakt met sesamolie. Dit allemaal met een spiegelei en een lekker pittig sausje. Deze taugé bibimbap (kongnamulbap) moet je een keer geprobeerd hebben!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 04-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het koken van de rijst. Kook ongeveer 300 gram pandan- of jasmijnrijst in de grote pan. Haal de taugé uit de verpakking(en) en voeg deze toe aan een vergiet. Was de taugé goed schoon onder koud stromend water.
Voeg 400 gram rundergehakt toe aan een kom. Voeg een flinke snuf gemalen zwarte peper en zout toe samen met 1 theelepel sesamolie. Meng alles goed door elkaar heen met behulp van een eetlepel.
Plet, en snijd 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan een kommetje. Was de lente-ui en het rode pepertje en snijd in zo fijn mogelijke stukjes, voeg dit toe aan het kommetje.
Verhit een bakpan op middelhoog vuur en rooster vlug een handvol sesamzaadjes. Let goed op, de sesamzaadjes kunnen heel snel aanbranden.
Voeg nu 1 theelepel rode chilipoeder, 1 eetlepel honing en de geroosterde sesamzaadjes toe aan het kommetje. Vul het kommetje halverwege met sojasaus, of totdat de ingrediënten beginnen te drijven.
Giet de rijst af zodra deze gaar gekookt is. Doe de rijst terug in de pan en leg alle taugé bovenop de rijst. Vorm het gehakt tot een soort grote platte hamburger en leg deze bovenop de taugé.
Plaats de deksel terug op de pan en verhit de pan op laag vuur. Laat ongeveer een minuut of 10 opwarmen, of totdat het gehakt bruin begint te worden.
Schep dan voorzichtig alles door elkaar heen. Dit gaat het makkelijkste met een pollepel. Laat nog een minuut of 10 opwarmen op laag vuur. Bak in de tussentijd 3 - 4 spiegeleieren.
Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in de bakpan, bak hierin de eieren. Voeg eventueel peper en zout toe.
Serveer de taugé bibimbap met een gekookt ei bovenop. Garneer met radijsspruiten en serveer met de saus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.