Ohmydish.nl


Taugé bibimbap

Zachte gekookte rijst, verse taugé en gehakt met sesamolie. Dit allemaal met een spiegelei en een lekker pittig sausje. Deze taugé bibimbap (kongnamulbap) moet je een keer geprobeerd hebben!

1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Taugé bibimbap

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 375 gram taugé
  • 300 gram jasmijnrijst
  • 400 gram rundergehakt
  • Gemalen zwarte peper
  • 3 - 4 eieren
  • 1 lente ui
  • 1 klein uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • Sojasaus
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 1 theelepel rode chilipoeder
  • 1 rood pepertje
  • Handvol sesamzaadjes
  • Sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • Radijsspruiten of andere kiemgroenten
  • Zout
Taugé bibimbap ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote pan
  • Bakpan
  • Vergiet
  • Eetlepel
  • Kommetje
  • Bakje
  • Pollepel

Bereiden


1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tauge-bibimbap


Voorbereiding – 45 minuten

Begin met het koken van de rijst. Kook ongeveer 300 gram pandan- of jasmijnrijst in de grote pan. Haal de taugé uit de verpakking(en) en voeg deze toe aan een vergiet. Was de taugé goed schoon onder koud stromend water.

Voeg 400 gram rundergehakt toe aan een kom. Voeg een flinke snuf gemalen zwarte peper en zout toe samen met 1 theelepel sesamolie. Meng alles goed door elkaar heen met behulp van een eetlepel.

Het maken van de saus – 10 minuten

Plet, en snijd 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan een kommetje. Was de lente-ui en het rode pepertje en snijd in zo fijn mogelijke stukjes, voeg dit toe aan het kommetje.

Verhit een bakpan op middelhoog vuur en rooster vlug een handvol sesamzaadjes. Let goed op, de sesamzaadjes kunnen heel snel aanbranden.

Voeg nu 1 theelepel rode chilipoeder, 1 eetlepel honing en de geroosterde sesamzaadjes toe aan het kommetje. Vul het kommetje halverwege met sojasaus, of totdat de ingrediënten beginnen te drijven.

Taugé bibimbap
Taugé bibimbap

De taugé bibimbap afmaken – 20 minuten

Giet de rijst af zodra deze gaar gekookt is. Doe de rijst terug in de pan en leg alle taugé bovenop de rijst. Vorm het gehakt tot een soort grote platte hamburger en leg deze bovenop de taugé.

Plaats de deksel terug op de pan en verhit de pan op laag vuur. Laat ongeveer een minuut of 10 opwarmen, of totdat het gehakt bruin begint te worden.

Schep dan voorzichtig alles door elkaar heen. Dit gaat het makkelijkste met een pollepel. Laat nog een minuut of 10 opwarmen op laag vuur. Bak in de tussentijd 3 - 4 spiegeleieren.

Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in de bakpan, bak hierin de eieren. Voeg eventueel peper en zout toe.

Serveer de taugé bibimbap met een gekookt ei bovenop. Garneer met radijsspruiten en serveer met de saus. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Gnocchi met broccoli
Volgend recept →
Kip stroganoff

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!