Een paella mixta is een gemengde paella die zowel vlees als zeevruchten bevat. Waan je op een Spaans terras met deze smaakvolle paella met kip en garnalen.
Je kunt verschillende manieren gebruiken om paella geel te kleuren, doorgaans wordt hier saffraan voor gebruikt. De draadjes dien je in warm water te leggen om de kleur te laten vrij komen. Je kunt ook kurkuma of gele kleurstof gebruiken, de exacte hoeveelheid is dan afhankelijk van de soort die je gebruikt.
Een paella mixta is een paella waar naast zeevruchten ook vlees in zit. Doorgaans zijn dit stukken kippendijen, maar je kunt eventueel ook konijn of soms varkensvlees gebruiken. Naast het gebruik van garnalen, kun je ook nog mosselen en inktvis toevoegen aan een paella mixta.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-09-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-09-2025
Snijd de kippendijen in grove stukken, maar verwijder het bot niet aangezien dit juist veel smaak zal geven aan de paella.
Snijd de citroen in partjes en zet deze opzij. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine stukjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze ook in kleine stukjes.
Bij het gebruik van saffraan dien je de draadjes in een beetje warm water te leggen zodat de kleur vrijkomt.
Zorg dat alle ingrediënten klaar staan zodat je deze tijdens het bereiden direct kunt pakken.

Verhit ongeveer 100 ml olijfolie in de paella pan en bak de stukken kip tot deze mooi goudbruin zijn geworden.
Schuif de kip naar de zijkant en bak de paprika enkele minuten in het midden. Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe en na 1 minuut ook de tomatenstukjes samen met het takje rozemarijn.
Draai de kip om zodat deze niet zal verbranden en bak de tomaten tot het meeste vocht is verdampt.
Voeg de rijst toe en roer dit kort door. Schenk de kippenbouillon erbij en zorg dat de rijst volledig onder water staat. Laat de paella op hoog vuur 10 minuten koken.
Voeg de saffraan, kurkuma of gele kleurstof toe samen met een halve theelepel zwarte peper. Zet het vuur lager en laat de rijst gaar worden in ongeveer 15 minuten. Voeg na ongeveer 5 minuten de garnalen toe.
Zorg dat alle bouillon is verdampt en de rijst gaar is. Wanneer de rijst nog niet gaar is, kun je eventueel een beetje extra water toevoegen.
Zorg er ook voor dat de onderkant krokant is, dit heet ook wel een 'socarrat'. Zorg hiervoor dat de rijst aan de pan plakt, maar niet verbrand. Serveer direct met partjes citroen, eet smakelijk!
Welke rijst voor paella?
Voor paella wordt gebruik gemaakt van een ronde kortkorrelige rijst. Deze absorbeert veel vocht en smaak en behoudt tegelijkertijd een bepaalde stevigheid. Door deze kenmerken zal goede paella rijst niet gaan plakken en niet uit elkaar vallen.
Welke zeevruchten in een paella mixta?
Een paella mixta wordt gemaakt met een mix van vlees en zeevruchten. Hier kun je naast garnalen ook mosselen, inktvis en zelfs stukken vis aan toevoegen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 125 | gram | kippendijen | 266.25 | 0.25 g | - | 20.63 g | 5.63 g | 20.00 g | - | 93.75 mg | 0.88 mg | 10.00 mg | 22.50 mg | 250.00 mg | 200.00 mg | 0.06 mg | 1.63 mg | - | 22.50 µg | - | 0.13 mg | 0.03 mg | - | - | 0.38 mg | 0.81 µg | - | 0.25 mg | 2.50 µg | - | |
| 87.5 | gram | garnalen | weekdieren, schaaldieren | 78.75 | - | - | 1.75 g | 0.44 g | 15.75 g | - | 122.50 mg | 1.58 mg | 80.50 mg | 52.50 mg | 227.50 mg | 196.00 mg | 0.61 mg | 1.22 mg | 48.13 µg | - | 1.31 mg | 0.44 mg | - | 0.04 mg | 0.03 mg | 1.75 mg | 4.38 µg | 6.13 µg | - | - | - |
| 100 | gram | paella rijst | 96.00 | 20.00 g | - | 0.40 g | 0.10 g | 2.50 g | 0.80 g | 3.00 mg | 0.30 mg | 6.00 mg | 10.00 mg | 60.00 mg | 40.00 mg | 0.06 mg | 0.50 mg | - | - | - | - | - | 0.03 mg | 0.02 mg | 0.10 mg | - | 20.00 µg | - | - | - | |
| 0.25 | rode paprika | 9.75 | 1.69 g | 1.31 g | - | - | 0.38 g | 0.75 g | 3.75 mg | 0.15 mg | 7.50 mg | 3.75 mg | 131.25 mg | 1.88 mg | 0.01 mg | 0.09 mg | - | - | 56.25 mg | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.06 mg | - | 18.75 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | groene paprika | 9.75 | 1.69 g | 1.31 g | - | - | 0.38 g | 0.75 g | 3.75 mg | 0.15 mg | 7.50 mg | 3.75 mg | 131.25 mg | 1.88 mg | 0.01 mg | 0.09 mg | - | - | 56.25 mg | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.06 mg | - | 18.75 µg | - | - | - | ||
| 0.5 | tomaten | 11.88 | 1.81 g | 1.81 g | 0.13 g | - | 0.63 g | 0.63 g | 5.00 mg | - | 8.75 mg | 6.25 mg | 185.63 mg | 16.25 mg | 0.03 mg | 0.06 mg | - | - | 13.13 mg | - | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 4.38 µg | 0.31 mg | 4.69 µg | - | ||
| 0.5 | knoflooktenen | 4.90 | 0.98 g | 0.03 g | - | - | 0.21 g | 0.07 g | 0.14 mg | 0.05 mg | 5.95 mg | 0.70 mg | 21.00 mg | 4.55 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.05 µg | - | 0.49 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.14 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | takje | rozemarijn | 1.43 | 0.17 g | - | 0.06 g | - | 0.02 g | 0.08 g | 0.19 mg | 0.11 mg | 4.88 mg | - | 3.75 mg | - | - | - | - | - | 0.22 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | liter | kippenbouillon | selderij | 15.00 | 0.25 g | - | 1.25 g | 0.75 g | 1.25 g | - | 925.00 mg | 0.50 mg | 10.00 mg | 1.25 mg | 10.00 mg | 7.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 0.5 | theelepel | gerookte paprikapoeder | 5.30 | 0.53 g | - | 0.19 g | 0.04 g | 0.22 g | 0.30 g | 0.45 mg | 0.36 mg | 2.70 mg | - | 36.00 mg | 5.25 mg | - | - | - | - | 1.05 mg | - | - | 0.01 mg | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | snuf | saffraan | 0.02 | - | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.09 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.13 | theelepel | zwarte peper | 0.77 | 0.13 g | - | 0.01 g | - | 0.03 g | 0.05 g | 0.10 mg | 0.07 mg | 1.00 mg | - | 3.25 mg | 0.45 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 25 | ml | olijfolie | 203.09 | 0.05 g | - | 22.95 g | 3.34 g | - | - | 0.23 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | citroen | 10.80 | 1.95 g | 0.90 g | 0.12 g | - | 0.15 g | 0.66 g | 0.60 mg | 0.03 mg | 3.00 mg | 3.00 mg | 45.00 mg | 6.00 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | - | 13.50 mg | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 2.40 µg | - | - | - | ||
| 713.67 | 29.49 g | 5.37 g | 47.48 g | 10.29 g | 41.51 g | 4.08 g | 1158.46 mg | 4.17 mg | 147.78 mg | 103.71 mg | 1104.71 mg | 479.76 mg | 0.81 mg | 3.67 mg | 48.18 µg | 22.50 µg | 142.21 mg | 0.56 mg | 0.12 mg | 0.16 mg | 0.14 mg | 2.41 mg | 5.19 µg | 70.54 µg | 0.56 mg | 7.19 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.