Chinese koolrolletjes gevuld met kalkoen, rijst, wortel en meer is een groentegerecht die je zowel als avondmaaltijd of lunch kunt serveren. De sesamsaus maakt deze koolrolletjes extra lekker.
Ben je op zoek naar een lichte en smaakvolle maaltijd of lunch? Dan zijn deze Chinese koolrolletjes gevuld met kalkoen, rijst, wortel en meer een aanrader. Heerlijke gestoomde koolrolletjes met Aziatische smaakmakers die je zelfs als snack of bijgerecht kunt serveren.
Je kunt de koolrolletjes vooraf maken en vlak voor het serveren pas stomen. Voor de vulling is het ook ideaal om je koelkast leeg te maken: restje gekookte rijst, verschillende soorten groenten, het kan allemaal!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-09-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-10-2025
Vul een kleine pan met water en een snuf zout en kook hierin de rijst tot deze volledig gaar is. Giet de rijst dan af en zet opzij.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp en snijd deze zo fijn mogelijk.
Schil de wortelen en snijd deze in kleine blokjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in kleine blokjes.
Verwijder eventueel pezen van de kalkoen en snijd deze in kleine blokjes.
Haal de buitenste bladeren van de Chinese kool af en zorg dat je ongeveer 16 grote bladeren hebt en was deze.
Vul een grote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook.
Kook de koolbladeren 2 minuten in het kokende water en verplaats deze dan naar een kom met koud water om het gaarproces te stoppen.

Verhit en scheut neutrale olie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is geworden.
Bak de wortel enkele minuten mee en voeg dan ook de kalkoen en paprika toe. Bak het geheel nog ongeveer 5 minuten.
Roer de gekookte rijst erdoor samen met de rasp en het sap van 1 limoen. Breng de vulling op smaak met peper, zout, 4 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels oestersaus.
Plaats een groot koolblad voor je, snijd de harde kern weg en plaats een flinke lepel van de vulling in het midden.

Vouw de zijkanten over de vulling en rol het blad strak op.

Leg de koolrolletjes in een stoommand of groot vergiet. Plaats een laag water in een grote pan en zet de stoommand of vergiet op de pan.

Plaats de deksel op de stoommand en stoom de koolrolletjes gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.
Serveer de koolrolletjes met sesamsaus en sesamzaadjes, eet smakelijk!
Welke koolbladeren voor het maken van koolrolletjes?
Je kunt naast Chinese koolbladeren ook gebruik maken van groene kool (savooiekool), witte kool of rode kool.
Kook de bladeren zeer kort, wanneer ze te gaar zullen zijn vallen ze namelijk uit elkaar en kun je deze niet oprollen zonder te breken.
Kan ik de kalkoen vervangen?
Je kunt de kalkoen eventueel vervangen door kipfilet of kipdijfilet, of gebruik bijvoorbeeld varkensvlees.Je kunt het vlees eventueel ook volledig weglaten en bijvoorbeeld vervangen door champignons.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.13 | chinese kool | 12.50 | 1.13 g | - | 0.19 g | - | 0.75 g | 1.75 g | 4.38 mg | 0.31 mg | 25.00 mg | 6.25 mg | 131.25 mg | 18.75 mg | 0.06 mg | 0.21 mg | - | - | 22.50 mg | - | 0.03 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | - | 31.25 µg | - | - | - | ||
| 62.5 | gram | kalkoenfilet | 66.25 | 0.38 g | - | 0.88 g | 0.19 g | 14.13 g | - | 31.25 mg | 0.63 mg | 3.13 mg | 18.75 mg | 237.50 mg | 156.25 mg | - | 0.56 mg | - | - | 1.25 mg | - | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.06 mg | 0.50 mg | 0.88 µg | - | - | - | - | |
| 0.75 | wortelen | 8.10 | 1.41 g | 1.32 g | - | - | 0.24 g | 0.87 g | 9.00 mg | 0.09 mg | 9.00 mg | 1.80 mg | 54.00 mg | 12.00 mg | - | 0.03 mg | - | - | 0.60 mg | - | 0.33 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 4.50 µg | - | - | - | ||
| 0.5 | paprika's | 19.50 | 3.38 g | 2.63 g | - | - | 0.75 g | 1.50 g | 7.50 mg | 0.30 mg | 15.00 mg | 7.50 mg | 262.50 mg | 3.75 mg | 0.02 mg | 0.19 mg | - | - | 112.50 mg | - | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | 0.11 mg | - | 37.50 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | ui | 11.25 | 1.91 g | 1.91 g | 0.06 g | 0.03 g | 0.38 g | 0.78 g | 2.81 mg | 0.16 mg | 9.38 mg | 3.13 mg | 54.69 mg | 13.13 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | 2.03 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 3.13 µg | - | - | - | ||
| 0.5 | cm | verse gember | 0.62 | 0.12 g | - | 0.01 g | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.20 mg | 0.40 mg | 2.60 mg | 0.30 mg | - | 0.02 mg | - | - | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.75 | knoflooktenen | 7.35 | 1.47 g | 0.05 g | 0.01 g | - | 0.32 g | 0.10 g | 0.21 mg | 0.07 mg | 8.92 mg | 1.05 mg | 31.50 mg | 6.83 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.08 µg | - | 0.74 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.02 mg | - | 0.21 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | limoen | 4.00 | 0.25 g | 0.24 g | 0.31 g | - | 0.06 g | - | 0.25 mg | 0.03 mg | 1.88 mg | - | 10.00 mg | 1.38 mg | - | - | - | - | 5.63 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
| 25 | gram | rijst | 24.00 | 5.00 g | - | 0.10 g | 0.03 g | 0.63 g | 0.20 g | 0.75 mg | 0.08 mg | 1.50 mg | 2.50 mg | 15.00 mg | 10.00 mg | 0.02 mg | 0.13 mg | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 5.00 µg | - | - | - | |
| 0.5 | eetlepel | oestersaus | weekdieren, gluten, soja | 13.80 | 2.78 g | 0.06 g | 0.01 g | - | 0.51 g | 0.04 g | 786.60 mg | 0.21 mg | 3.60 mg | 1.10 mg | 35.20 mg | 4.60 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | - | 0.77 µg | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | 0.03 mg | 0.02 µg | - |
| 1 | eetlepel | sojasaus | soja, gluten | 25.60 | 4.00 g | 4.00 g | 0.02 g | - | 2.30 g | - | 1100.00 mg | 1.00 mg | 12.00 mg | - | 100.00 mg | 10.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 1.60 µg | - | - | - |
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| 0.25 | scheut | neutrale olie | 33.04 | - | - | 3.74 g | 0.44 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 2 | eetlepel | sesamsaus | sesamzaad | 227.20 | 2.60 g | - | 20.60 g | 3.00 g | 8.60 g | 5.00 g | 140.00 mg | 4.60 mg | 360.00 mg | 140.00 mg | 200.00 mg | 224.00 mg | 0.60 mg | 2.00 mg | - | - | - | - | - | 0.12 mg | 0.04 mg | 0.06 mg | - | 28.00 µg | - | - | - |
| 0.25 | eetlepel | sesamzaadjes | sesamzaad | 21.79 | 0.22 g | - | 2.01 g | 0.30 g | 0.78 g | 0.28 g | 1.88 mg | 0.34 mg | 29.25 mg | 13.13 mg | 17.25 mg | 22.50 mg | 0.06 mg | 0.21 mg | - | - | - | - | - | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 2.63 µg | - | - | - |
| 479.39 | 25.77 g | 10.21 g | 27.99 g | 4.00 g | 29.63 g | 10.98 g | 2423.81 mg | 7.92 mg | 482.85 mg | 196.93 mg | 1162.57 mg | 484.99 mg | 0.84 mg | 3.69 mg | 0.60 µg | 0.79 µg | 146.63 mg | - | 0.44 mg | 0.28 mg | 0.22 mg | 0.83 mg | 0.88 µg | 113.98 µg | 0.11 mg | 2.88 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.