Sticky bloemkool met rijst
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sticky bloemkool met rijst veganistisch

Deze sticky bloemkool met rijst is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Heerlijk smaakvolle gemarineerde bloemkool voor een vegetarisch gerecht.

45 minuten
4 personen
Sticky bloemkool met rijst ingrediënten

Recept sticky bloemkool met rijst

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Schil de gember wortel en rasp deze fijn.

Maak een marinade in een grote kom door de geraspte gember te mengen samen met 6 eetlepels zoute sojasaus, 6 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sesamolie, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel suiker, 2 theelepel sriracha en 2 theelepel chilisaus.

Verdeel de bloemkool in niet al te kleine roosjes en meng deze met de marinade. Zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes volledig bedekt zijn en laat dit minimaal een uur marineren.

Pel ondertussen 2 knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de bosui in ringen en zet opzij.

Sticky bloemkool met rijst
Sticky bloemkool met rijst

De sticky bloemkool met rijst afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Haal de bloemkool uit de marinade, houd de marinade apart en verdeel de roosjes over een bakplaat. Rooster de bloemkool ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven, de exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes.

Kook ondertussen de rijst. Verhit een scheutje sesamolie in een grote bakpan en fruit hierin de knoflook een minuut.

Voeg de marinade toe samen met de geroosterde bloemkool en verwarm het geheel ongeveer 5 minuten. Maak een papje van een theelepel maizena en 2 eetlepels water en voeg dit toe.

Laat de bloemkool indikken en plakkerig worden in ongeveer 5 minuten. Roer als laatste de bosui toe en serveer met rijst, eet smakelijk1

Tips!

Welke rijst is het lekkerste met sticky bloemkool?

Sticky bloemkool is lekker met veel verschillende soorten rijst, ik gebruik altijd jasmijnrijst voor meer smaak.

Hoeveel bloemkool per persoon als hoofdgerecht?

In combinatie met rijst is een grote bloemkool van 1,5 kilo genoeg voor 4 personen.

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
225.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
39.15 g
34.03 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.61 g
0.4 g
Eiwitten
9.02 g
Vezels
4.89 g
Natrium
3026.8 mg
Mineralen
Ijzer
4.31 mg
Calcium
83.85 mg
Magnesium
36.57 mg
Kalium
36.57 mg
Fosfor
100.1 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.98 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0.12 µg
Vitamines
Vitamine C
163.37 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
88.25 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.44 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
104.54 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
31.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Sticky bloemkool met rijst"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.