Deze sticky bloemkool met rijst is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Heerlijk smaakvolle gemarineerde bloemkool voor een vegetarisch gerecht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de gember wortel en rasp deze fijn.
Maak een marinade in een grote kom door de geraspte gember te mengen samen met 6 eetlepels zoute sojasaus, 6 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sesamolie, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel suiker, 2 theelepel sriracha en 2 theelepel chilisaus.
Verdeel de bloemkool in niet al te kleine roosjes en meng deze met de marinade. Zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes volledig bedekt zijn en laat dit minimaal een uur marineren.
Pel ondertussen 2 knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de bosui in ringen en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Haal de bloemkool uit de marinade, houd de marinade apart en verdeel de roosjes over een bakplaat. Rooster de bloemkool ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven, de exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes.
Kook ondertussen de rijst. Verhit een scheutje sesamolie in een grote bakpan en fruit hierin de knoflook een minuut.
Voeg de marinade toe samen met de geroosterde bloemkool en verwarm het geheel ongeveer 5 minuten. Maak een papje van een theelepel maizena en 2 eetlepels water en voeg dit toe.
Laat de bloemkool indikken en plakkerig worden in ongeveer 5 minuten. Roer als laatste de bosui toe en serveer met rijst, eet smakelijk1
Welke rijst is het lekkerste met sticky bloemkool?
Sticky bloemkool is lekker met veel verschillende soorten rijst, ik gebruik altijd jasmijnrijst voor meer smaak.
Hoeveel bloemkool per persoon als hoofdgerecht?
In combinatie met rijst is een grote bloemkool van 1,5 kilo genoeg voor 4 personen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.