Indiase pilav
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Indiase pilav veganistisch

Een Indiase pilav heet officieel kala chana pulao, ofwel rijst met zwarte kikkererwten en veel heerlijke kruiden. Makkelijk om te maken en een perfect Indiaas bijgerecht.

40 minuten
4 personen

Een Indiase pilav is een heerlijk kruidig bijgerecht, heerlijk met bijvoorbeeld Indiase kip, een wortelsalade met kruiden en raita.

Zwarte kikkererwten zijn bij de meeste supermarkten te koop in kleine blikjes, maar je kunt eventueel ook gedroogde zwarte kikkererwten gebruiken en deze zelf gaar koken.

Voor een minder traditionele versie kun je ook gewone kikkererwten gebruiken, of laat ze volledig weg. Zwarte kikkererwten hebben een meer uitgesproken smaak die nootachtiger is dan de standaard kikkererwten die je gewend bent.

Indiase pilav ingrediënten

Recept indiase pilav

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-06-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en snijd eventueel een aantal ringen voor de garnering. Snijd de rest van de ui fijn.

Verwijder de peulen van de kardemom en gebruik een vijzel om deze grof te malen.

Was de basmati rijst tot het water helder is. Giet de zwarte kikkererwten af en spoel deze eventueel onder stromend water af.

Indiase pilav
Indiase pilav

De Indiase pilav afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olie of ghee in een diepe bakpan.

Bak de kaneelstok samen met de steranijs, kruidnagels en komijnzaadjes kort in de hete olie.

Bak de rode ui nog kort mee tot deze glazig is geworden.

Voeg de kardemom en 1 theelepel zout toe en bak nog kort mee.

Voeg de gewassen rijst samen met de kikkererwten en 400 ml water toe. Plaats een deksel op de pan en breng aan de kook.

Zodra het water kookt zet je het vuur laag en laat de rijst het water volledig opnemen. Dit zal ongeveer 15 minuten duren, afhankelijk van de rijst.

Zet het vuur uit, roer de rijst los en laat deze nog ongeveer 5 minuten staan met de deksel op de pan. Verwijder de kaneelstok, steranijs en kruidnagels.

Serveer de Indiase pilav met verse munt en eventueel rode ui als garnering. Eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn zwarte kikkererwten?

Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar zwarte kikkererwten worden geteeld, oa in India en Italië. Zwarte kikkererwten hebben een vollere nootachtige smaak dan standaard kikkererwten en ze zijn ontzettend rijk aan eiwitten.

Hoe lang kan ik Indiase pilav bewaren?

Je kunt Indiase pilav tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren, je kunt deze gemakkelijk opwarmen in een scheutje extra olie of ghee.

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
273.4 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
47.53 g
2.36 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.49 g
0.69 g
Eiwitten
6.69 g
Vezels
3.9 g
Natrium
612.95 mg
Mineralen
Ijzer
2.05 mg
Calcium
55.68 mg
Magnesium
30.28 mg
Kalium
30.28 mg
Fosfor
107.52 mg
Koper
0.21 mg
Zink
1.2 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.36 µg
Vitamines
Vitamine C
3.7 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
17.08 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
35.52 µg
Vitamine E
0.02 mg
Vitamine K
6.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Indiase pilav"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.