Heb je nog een restje rijst van de dag ervoor? Ideaal als bijgerecht voor doordeweeks, want deze gebakken rijst staat binnen 15 minuten op tafel.
Tip: Je kunt het beste rijst dat een dag oud is gebruiken voor dit recept, maar je kunt de rijst ook prima vooraf koken. Zorg er dan wel voor dat de rijst volledig afgekoeld is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 02-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de bosuien in fijne ringen en zet opzij. Schil de gember wortel en rasp deze fijn.
Verhit een scheutje olie in een grote bakpan. Voeg de rijst toe en bak deze enkele minuten.
Voeg dan geraspte gember, sambal en een scheut sojasaus toe.
Bak de rijst nog enkele minuten en voeg dan eieren toe, roer goed zodat er geen grote stukken ei tussen de rijst zitten.
Voeg als laatste de bosui in ringen toe en breng op smaak met peper en sojasaus. Eet smakelijk!
Moet je rijst eerst koken voordat je het opbakt?
Om gebakken rijst te maken moet je gebruik maken van gekookte rijst. Het lekkerste is om rijst te gebruiken die je een dag geleden gekookt hebt.
Wat is lekker om bij gebakken rijst te serveren?
Een aantal lekkere combinaties voor gebakken rijst zijn:
Wat is het verschil tussen gebakken rijst en nasi?
Beide gerechten lijken op elkaar, om een nasi (goreng) te maken gebruik je over het algemeen meer kruiden en groenten. Een nasi is wel altijd op basis van gebakken rijst, je kunt met de ingrediënten oneindig combineren.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.