Heb je nog een restje rijst van de dag ervoor? Ideaal als bijgerecht voor doordeweeks, want deze gebakken rijst staat binnen 15 minuten op tafel.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-rijst
Je kunt rijst van de dag ervoor gebruiken voor dit recept, maar je kunt de rijst ook vooraf koken. Snijd de bosuien in fijne ringen en zet opzij. Schil de gember wortel en rasp deze fijn.
Verhit een scheutje olie in een grote bakpan. Voeg de rijst toe en bak deze enkele minuten. Voeg dan geraspte gember, sambal en een scheut sojasaus toe.
Bak de rijst nog enkele minuten en voeg dan eieren toe, roer goed zodat er geen grote stukken ei tussen de rijst zitten. Voeg als laatste de bosui in ringen toe en breng op smaak met peper en sojasaus.
Serveer deze gebakken rijst als makkelijk bijgerecht, bijvoorbeeld met zelfgemaakte loempia's. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.