Thema: hapjes en snacks

321 Recepten

Vind hier lekkere en leuke hapjes en snacks die je heel makkelijk zelf kunt maken. Gezellig om te serveren voor op bijvoorbeeld een feestje, borrel of oud en nieuw. Maar je kunt deze lekkere hapjes of snacks ook gewoon lekker opeten bij de koffie of thee, of bij een goede film op de bank! Gezellige, vaak kleine, hapjes die niet moeilijk zijn om te maken.


Kaasbitterballen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze kaasbitterballen zijn een heerlijk hapje tijdens een feestje. De lekkerste kaasballetjes met een vleugje mosterd en kaas naar keuze, zoals Emmentaler of oude kaas.


Rookvlees salade in een glaasje

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze rookvlees salade in een glaasje is een simpel en snel hapje voor tijdens een feestje of als amuse voor het diner. Maak indruk door een klein leuk glaasje te kiezen.


Zweedse saffraanbroodjes

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Zweese saffraanbroodjes ken je misschien wel onder de namen lussebullar of lussekatter. Een zoet broodje met de smaak en kleur van saffraan, een echte aanrader.


Bladerdeeg sterren

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Bladerdeeg sterren zijn leuk als makkelijk hapje, maar ze zijn ook lekker voor bij de soep of salade. 2 soorten hartige bladerdeeg sterretjes die je kerstdiner nog feestelijker maken.


Rode biet tartaar in een glaasje

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze rode biet tartaar in een glaasje is een vegetarische amuse bouche, ideaal voor een feestje of als last minute kerst hapje. Weinig ingrediënten en te maken binnen een kwartier.


Franse borrelplank

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een Franse borrelplank maken is niet moeilijk. Super feestelijk voor de feestdagen om met z'n allen van te genieten en extra lekker met gesmolten camembert om te dippen.


Sinterklaas pakjes van bladerdeeg

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Sinterklaas pakjes van bladerdeeg mogen zeker niet ontbreken tijdens pakjesavond. Deze heerlijke hartige Sinterklaas hapjes zijn o.a. gevuld met gehakt en wortel.


Chicken 65 - Indiase gefrituurde kip

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze Indiase gefrituurde kip zit bomvol smaak. Het lijkt een pittig gerecht, maar deze kip is vrij mild. Kippendijen in een heerlijke marinade met een aparte naam: chicken 65.


Bladerdeeg met pesto

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Deze snelle hapjes van bladerdeeg met pesto zijn super makkelijk om te maken en daarom extra leuk voor een feestje of je volgende borrel.


Kersenflappen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Zelf kersenflappen maken is ontzettend makkelijk. Bladerdeeg gevuld met kersen, ze zijn een tikje zuur en zoet tegelijk. Ideaal als je eens iets anders wilt dan een standaard appelflap.


Vijgen uit de oven

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een snel en makkelijk hapje, ideaal voor de herfst met twee herfst toppers: vijgen en walnoten. Deze vijgen uit de oven met honing en geitenkaas zullen een hit zijn tijdens een borrel of feestje.


Risolles

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Zelf risolles maken is makkelijker dan je misschien zult denken. Dunne flensjes met een heerlijke en makkelijke vulling worden gepaneerd en daarna gefrituurd, de perfecte Indonesische snack!


Barfi - Indiase zoetigheid

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Er zijn verschillende manieren om barfi te maken. Deze barfi is gemaakt zonder melk, waardoor deze lactosevrij is en extra lekker is door de pure kokos smaak.


Saganaki

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Saganáki is een Griekse specialiteit van gebakken feta. Het wordt meestal als voorgerecht geserveerd, maar ook lekker als hapje. Een eenvoudig gerecht met veel smaak!


Kaasloempia's

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een makkelijk en snel hapje dat ook nog eens vegetarisch is. Deze kaasloempia's zijn perfect voor alle kaasliefhebbers! Extra lekker met krokant filodeeg en klaar binnen no-time!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere italiaanse borrelplank ? Maak een heerlijke Italiaanse borrelplank, ofwel l'aperitivo. Een mooie en goed gevulde plank die je kunt maken voor je volgende borrel!

Ingrediënten


  • Italiaanse droge worst
  • Tortellini spiesjes
  • Toastjes
  • Parmaham
  • Serranoham
  • Gemarineerde groene olijven
  • Plakjes Italiaanse worst
  • Mozzarella
  • Zongedroogde tomaten
  • Trosje druiven
  • Snoeptomaten
  • Pecorino
  • Parmezaanse kaas (stuk)
  • Soepstengels met sesam
  • Gerookt paprikapoeder

Bereiding

(16)
1
Om een Italiaanse borrelplank (of antipasti plank) te maken, gebruik je ingrediënten naar wens. Wij geven graag een voorbeeld van een lekkere Italiaanse borrelplank!
2
Begin met het voorbereiden van de tortellini spiesjes. Het recept kun je hier vinden. 
3
Laat de kazen op kamertemperatuur komen. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken. Was de druiven (witte of rode, of beide!) en dep droog. Doe hetzelfde voor de snoeptomaatjes.
4
Snijd ook de pecorino en mozzarella in kleine blokjes. Brokkel de Parmezaanse kaas in kleinere stukjes. Omwikkel een aantal (sesam) soepstengels met een plakje serranoham. Snijd de gedroogde Italiaanse worst in dunne plakjes.Italiaanse borrelplank

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.