Een heerlijke wortel hummus om te dippen, ideaal voor je volgende feestje. Wortel geeft deze hummus naast een prachtige kleur ook een heerlijke licht zoete smaak.
Hummus wordt gemaakt van kikkererwten, een gezonde en overheerlijke peulvrucht. Gekookte kikkererwten worden romig en smeuïg zodra je deze gaat pureren, precies wat een dipsaus zo lekker maakt.
Hummus is ideaal om groenten, soepstengels en stukjes brood in te dippen. Deze wortel hummus bestaat uit extra groenten welke deze hummus een extra heerlijke smaak geeft, gekookte wortelen zijn namelijk een tikkeltje zoet.
De bekende dipsaus uit het Midden-Oosten is ook lekker met bijvoorbeeld gekarameliseerde sjalot, radijs of rode biet. Naast dippen is hummus bijvoorbeeld ook erg lekker als saus op een pitabroodje of nachos.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-02-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook.
Schil de wortelen en snijd deze in stukken, niet te groot. Hoe groter de stukken zijn hoe langer het duurt voor ze gaar zullen zijn.
Kook de wortelen gaar in het kokende water, zorg dat de wortels volledig zacht zijn.
Giet de gekookte wortelen door een vergiet of zeef. Voeg de kikkererwten toe en laat deze uitlekken.
Plaats de wortelen en kikkererwten in een foodprocessor. Pel de tenen knoflook en voeg deze ook toe samen met 3 eetlepels tahin en het sap van een citroen.
Pureer het geheel en maak smeuïg met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met 1 eetlepel paprikapoeder en een snuf zout.
Hoe lang kun je hummus bewaren?
Hummus kun je goed afgedekt tot 3 dagen in de koelkast bewaren.
Welke kikkererwten voor het maken van hummus?
Het makkelijkste is het gebruiken van kikkererwten uit blik of pot, deze zijn namelijk al gekookt.
Gedroogde kikkererwten zijn echter lekkerder, deze dien je wel eerst een nacht te laten weken en vervolgens gaar te koken voor je ze kunt toevoegen aan de foodprocessor.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.