Kokosmuffins met chocolade

(2)

Deze kokosmuffins met chocolade zijn extra smeuïg door het gebruik van kokosmelk en kokosolie. Kokos en chocolade zijn een perfecte combinatie, zeker in dit makkelijke gebakje. Laat een reactie achter

Muffins zijn altijd een goed idee, ze zijn makkelijk en snel te maken en bevatten doorgaans veel minder suiker dan bijvoorbeeld cupcakes.

Wanneer je gebruik maakt van pure chocolade zonder toegevoegde suiker, zijn deze kokosmuffins zelfs volledig zonder geraffineerde suikers. Het gebruik van kokosbloesemsuiker geeft deze muffins daarnaast ook een heerlijke smaak.

Doorgaans bevatten muffins meestal geen boter, maar juist olie. Je kunt de roomboter dus eventueel volledig weglaten en enkel kokosolie gebruiken. 

Roer het beslag van muffins nooit te lang, hierdoor heb je kans op een taaie muffin en daar zal niemand vrolijk van worden. 

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks
Kokosmuffins met chocolade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 250 gram bloem
  • half zakje bakpoeder
  • snuf zout
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 gram geraspte kokos
  • 100 gram pure chocolade druppels
Kokosmuffins met chocolade Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • lepel
  • middelgrote kom
  • siliconen spatel
  • muffinsvormpjes
  • oven

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kokosmuffins-met-chocolade


Voorbereiding – 10 minuten

Smelt de kokosolie en roomboter, dit kun je in een kleine sauspan of in de magnetron doen. Roer de kokosbloesemsuiker hier doorheen.

Meng 250 gram bloem samen met een half zakje bakpoeder, een snuf zout en 50 gram geraspte kokos in een aparte kom. 

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Kokosmuffins met chocolade
Kokosmuffins met chocolade

De kokosmuffins met chocolade afmaken – 30 minuten

Roer 200 ml kokosmelk samen met 2 eieren door de gesmolten olie en boter. Voeg het bloemmengsel toe en meng het geheel kort met een lepel.

Roer als laatste de chocoladedruppels erdoor en verdeel het mengsel over 8 muffin vormpjes.

Bak de kokosmuffins gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten, maak in de tussentijd de ovendeur niet open om inzakken te voorkomen. Je kunt controleren of ze gaar zijn met een houten prikker, wanneer de prikker er schoon uit komt zijn de muffins klaar. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Kokosmuffins met chocolade: Veel gestelde vragen

Wat zijn muffins?

Muffins zijn kleine gebakjes, een soort combinatie tussen zoete broodjes en cakejes. Ze worden doorgaans gebakken in een papieren vormpje.

Kan ik ook andere chocolade gebruiken?

Je kunt naast pure chocolade ook melk of witte chocolade gebruiken. Mocht je geen chocolade druppels kunnen vinden, kun je eventueel ook een reep chocolade gebruiken en deze zelf in kleine stukjes hakken.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.