Deze kokosmuffins met chocolade zijn extra smeuïg door het gebruik van kokosmelk en kokosolie. Kokos en chocolade zijn een perfecte combinatie, zeker in dit makkelijke gebakje.
Muffins zijn altijd een goed idee, ze zijn makkelijk en snel te maken en bevatten doorgaans veel minder suiker dan bijvoorbeeld cupcakes.
Wanneer je gebruik maakt van pure chocolade zonder toegevoegde suiker, zijn deze kokosmuffins zelfs volledig zonder geraffineerde suikers. Het gebruik van kokosbloesemsuiker geeft deze muffins daarnaast ook een heerlijke smaak.
Doorgaans bevatten muffins meestal geen boter, maar juist olie. Je kunt de roomboter dus eventueel volledig weglaten en enkel kokosolie gebruiken.
Roer het beslag van muffins nooit te lang, hierdoor heb je kans op een taaie muffin en daar zal niemand vrolijk van worden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-09-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Smelt de kokosolie en roomboter, dit kun je in een kleine sauspan of in de magnetron doen. Roer de kokosbloesemsuiker hier doorheen.
Meng 250 gram bloem samen met een half zakje bakpoeder, een snuf zout en 50 gram geraspte kokos in een aparte kom.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Roer 200 ml kokosmelk samen met 2 eieren door de gesmolten olie en boter. Voeg het bloemmengsel toe en meng het geheel kort met een lepel.
Roer als laatste de chocoladedruppels erdoor en verdeel het mengsel over 8 muffin vormpjes.
Bak de kokosmuffins gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten, maak in de tussentijd de ovendeur niet open om inzakken te voorkomen. Je kunt controleren of ze gaar zijn met een houten prikker, wanneer de prikker er schoon uit komt zijn de muffins klaar. Geniet ervan!
Wat zijn muffins?
Muffins zijn kleine gebakjes, een soort combinatie tussen zoete broodjes en cakejes. Ze worden doorgaans gebakken in een papieren vormpje.
Kan ik ook andere chocolade gebruiken?
Je kunt naast pure chocolade ook melk of witte chocolade gebruiken. Mocht je geen chocolade druppels kunnen vinden, kun je eventueel ook een reep chocolade gebruiken en deze zelf in kleine stukjes hakken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.