Komkommerrolletjes met geitenkaas

(2)

Deze komkommerrolletjes met geitenkaas zijn een heerlijk zomerse snack. Een komkommer hapje met o.a. paprika, mango en sesamzaadjes met vrolijke kleuren en heerlijke smaken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-04-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Komkommerrolletjes met geitenkaas

Ingrediënten


  • 1 komkommer
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • halve rijpe mango
  • handvol peultjes of haricot verts
  • halve rode paprika
  • kleine handvol zwarte sesamzaadjes

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • kom
  • snijmachine, mandoline of dunschiller
  • snijplank & koksmes

Komkommerrolletjes met geitenkaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/komkommerrolletjes-met-geitenkaas


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Maak de haricots verts schoon met een klein mesje.

Blancheer de peultjes of haricot verts beetgaar in minder dan 5 minuten, laat ze dan afkoelen.

Komkommerrolletjes met geitenkaas
Komkommerrolletjes met geitenkaas

Komkommerrolletjes met geitenkaas afmaken – 20 minuten

Gebruik een snijmachine, mandoline of dunschiller om lange plakken van de komkommer te halen. Snijd de komkommerplakken door de helft, zodat ze niet te lang zijn.

Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in reepjes, zorg ervoor dat alle reepjes een stuk boven de breedte van de komkommerplakken uit komen.

Schil de mango en snijd de helft van de mango in reepjes. Leg een beetje paprika, mango en haricots verts op een komkommerplak en zorg dat de onderkant gelijk ligt zodat deze rechtop kunnen staan.

Leg 2 theelepeltjes zachte geitenkaas aan de zijkant van de groenten en rol de komkommerplak op. Prik deze vast met een prikkertje en herhaal voor de resterende groenten en geitenkaas. Bestrooi met zwarte sesamzaad. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-04-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-07-2023


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Komkommerrolletjes met geitenkaas: Veel gestelde vragen

Mijn komkommerrolletjes blijven niet rechtop staan, wat nu?

Wanneer je komkommerrolletjes niet rechtop blijven staan kun je de onderkant nog eens extra recht afsnijden. Mocht dit niet helpen, kun je de hapjes nog altijd liggend serveren.

Kan ik ook andere kaas gebruiken?

De geitenkaas combineert het beste met de paprika en mango, maar je kunt eventueel ook een andere zachte kaas gebruiken zoals bijvoorbeeld feta, ricotta of mozzarella.

0 reacties op Komkommerrolletjes met geitenkaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.