Krokante kikkererwten zijn een gezond tussendoortje of gebruik ze eens in een salade of in de soep i.p.v. croutons. Deze kruidige kikkererwten zijn makkelijk om te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Plaats de kikkererwten in een vergiet en spoel deze af. Laat deze goed uitlekken en dep deze eventueel nog droger met keukenpapier.
Plaats de kikkererwten in een kom en meng hier 3 eetlepels sesamolie, gerookte paprikapoeder, gemalen komijn en gemalen koriander doorheen.
Meng goed zodat de kruiden goed verdeeld zijn en spreid deze uit over een bakplaat. Rooster de kikkererwten mooi krokant in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven. Schep de kikkererwten af en toe om zodat ze gelijkmatig krokant worden. Geniet ervan!
Welke kikkererwten om te roosteren?
Je kunt kikkererwten uit pot of blik gebruiken, laat deze dan goed uitlekken. Je kunt eventueel ook gedroogde kikkererwten gebruiken. Laat deze dan vooraf een nacht weken in water en kook ze daarna gaar in ruim kokend water. Laat ze vervolgens ook goed uitlekken.
Waar zijn krokante kikkererwten lekker bij?
Krokante kikkererwten zijn een gezond tussendoortje, maar je kunt ze ook bij veel verschillende gerechten gebruiken. Zoals bijvoorbeeld in een salade, soep of zelfs om een curry een krokante textuur te geven.
Zijn kikkererwten gezond?
Kikkererwten zitten bomvol vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.