Krokante kikkererwten

(8)

Krokante kikkererwten zijn een gezond tussendoortje of gebruik ze eens in een salade of in de soep i.p.v. croutons. Deze kruidige kikkererwten zijn makkelijk om te maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Krokante kikkererwten

Ingrediënten


  • 400 gram kikkererwten
  • 3 eetlepels sesamolie
  • halve theelepel gerookte paprikapoeder
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • halve theelepel gemalen korianderzaad

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat
  • vergiet
  • middelgrote kom
  • lepel

Krokante kikkererwten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/krokante-kikkererwten


De krokante kikkererwten maken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Plaats de kikkererwten in een vergiet en spoel deze af. Laat deze goed uitlekken en dep deze eventueel nog droger met keukenpapier.

Krokante kikkererwten
Krokante kikkererwten

Plaats de kikkererwten in een kom en meng hier 3 eetlepels sesamolie, gerookte paprikapoeder, gemalen komijn en gemalen koriander doorheen. 

Meng goed zodat de kruiden goed verdeeld zijn en spreid deze uit over een bakplaat. Rooster de kikkererwten mooi krokant in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven. Schep de kikkererwten af en toe om zodat ze gelijkmatig krokant worden. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

Krokante kikkererwten: Veel gestelde vragen

Welke kikkererwten om te roosteren?

Je kunt kikkererwten uit pot of blik gebruiken, laat deze dan goed uitlekken. Je kunt eventueel ook gedroogde kikkererwten gebruiken. Laat deze dan vooraf een nacht weken in water en kook ze daarna gaar in ruim kokend water. Laat ze vervolgens ook goed uitlekken.

Waar zijn krokante kikkererwten lekker bij?

Krokante kikkererwten zijn een gezond tussendoortje, maar je kunt ze ook bij veel verschillende gerechten gebruiken. Zoals bijvoorbeeld in een salade, soep of zelfs om een curry een krokante textuur te geven.

Zijn kikkererwten gezond?

Kikkererwten zitten bomvol vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen.

0 reacties op Krokante kikkererwten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.