Pandan flensjes met een kokosvulling, ofwel dadar gulung, zijn een Indonesische zoete snack die heerlijk zacht en lichtzoet is. Pandan is een heerlijke smaakmaker met een prachtige groene kleur.
Deze zoete Indonesische lekkernij is makkelijker te maken dan je misschien zou denken. De prachtige groene pannenkoekjes maak je zelf door pandan pasta of extract toe te voegen.
Je kunt pandan in verschillende vormen kopen van verschillende merken, je moet er wel voor naar de toko. Ze verkopen o.a. pandan pasta, pandan extract of verse pandan bladeren, deze kun je mee koken.
Je kunt het extract zelf maken door pandanbladeren zeer fijn te pureren met een scheutje water. Haal het door een zeef om de vezels te verwijderen en bewaar in de koelkast.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-03-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-10-2024
Meng 400 ml kokosmelk samen met 200 ml water, een snuf zout en 2 eieren tot een glad mengsel. Dit kun je het beste met een garde doen.
Zeef 250 gram bloem erbij en meng tot een glad beslag.
Voeg 2 theelepels pandan pasta toe, het kan zijn dat je meer nodig hebt voor een groene kleur. Dit is afhankelijk van de soort pandan die je gebruikt, niet elk merk is even sterk.
Dek het pandan flensjes beslag af met huishoudfolie en zet opzij.
Wanneer je een schijf palmsuiker gebruikt dien je deze eerst fijn te maken. Dit kun je het beste met een rasp doen, maar met een koksmes kan ook. Zorg ervoor dat de stukjes zeer fijn zijn, anders zullen er stukken palmsuiker in de kokosvulling zitten.
Verwarm 150 gram palmsuiker samen met 150 gram geraspte kokos en 125 ml water op laag vuur.
Roer af en toe, de kokos vulling is goed als het water is verdampt. De vulling zal dan plakkerig en donker zijn geworden. Voeg een halve theelepel pandan pasta en een snuf zout toe.
Verhit een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en verhit een beetje neutrale olie.
Voeg een soeplepel pandan beslag toe en laat dit rustig over de gehele bodem lopen. Zorg ervoor dat de flensjes niet te dik zijn, je kunt ze dan namelijk lastiger oprollen.
Draai het flensje om zodra de bovenkant droog is geworden en bak aan beide kanten tot de flensjes gaar zijn.
Herhaal voor het resterende beslag en leg de flensjes het liefste niet op elkaar, ze plakken namelijk vrij snel aan elkaar.
Leg 2 eetlepels kokosvulling op het flensje en rol deze op door de onderkant over de vulling heen te vouwen. Vouw beide zijkanten naar binnen en rol ze dan dicht.
Herhaal voor de resterende flensjes en vulling. Je kunt hier ongeveer 16 pandan flensjes met kokosvulling mee maken.
Je serveert een Kue dadar galang lauwwarm, je kunt deze het beste afdekken met huishoudfolie en 20 seconden verwarmen in de magnetron.
Wat is het verschil tussen dadar gulung en kue dadar?
Dadar gulung is ook wel bekend onder de naam kue dadar. Er zit geen verschil tussen beide benamingen: Kue betekent snack, dadar betekent pannenkoek en gulung betekent rollen.
Wat is pandan?
Pandan komt van de schroefpalm, een tropische plant uit o.a. Indonesië, Maleisië, Thailand etc. De lange smalle bladeren worden gebruikt om extract van te maken. Pandan heeft een subtiele zoete nootachtige smaak, heeft iets weg van kokos en wordt ook vaak ‘Aziatische vanille’ genoemd vanwege de smaak en geur.
Hoe lang kun je dadar gulung bewaren?
Je kunt dadar gulung tot wel 3 dagen goed afgedekt bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.