Deze krokante bloemkool nuggets hebben een dikke paneerlaag die super krokant is. Heerlijke bloemkool uit de oven die makkelijk te maken is met kruiden en een romige yoghurt dipsaus.
Bloemkool nuggets zijn makkelijk om te maken en zijn met hun heerlijke krokante kruidige jasje een perfect borrelhapje of serveer ze als bijgerecht.
Doordat ze in de oven worden gebakken zijn ze naast ontzettend lekker ook nog eens gezond. Je kunt ze bijvoorbeeld ook in de airfryer maken, je zult ze dan in delen moeten roosteren aangezien er veel minder bloemkool nuggets in het mandje van de airfryer passen.
Crispy bloemkool nuggets zijn bijvoorbeeld een goede manier om kinderen meer groenten te laten eten, het krokante jasje maakt het geheel namelijk overheerlijk. Vervang de pittige gerookte paprikapoeder dan voor zoete (gerookte) paprikapoeder.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-04-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verdeel een halve bloemkool is roosjes, niet te groot maar ook niet te klein.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Meng 150 gram panko samen met 2 eetlepels grove knoflookpoeder, 3 theelepels pittige gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
Meng gelijke delen bloem en water met elkaar tot een papje, bijvoorbeeld 150 ml water samen met 150 gram bloem.
Haal de bloemkoolroosjes door het papje en zorg dat deze volledig bedekt zijn. Paneer de roosjes vervolgens met kruidige panko, zorg er opnieuw voor dat ze volledig bedekt zijn.
Leg de gepaneerde bloemkool op de bakplaat bekleed met bakpapier.
Herhaal voor alle bloemkool en besprenkel deze met olijfolie.
Rooster de bloemkool nuggets in de oven voor ongeveer 20 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de roosjes.
Maak ondertussen een makkelijke dipsaus door Griekse yoghurt, mosterd en honing met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de krokante bloemkool nuggets met de romige dipsaus, eet smakelijk!
Welke dipsaus bij bloemkool nuggets?
Bloemkool nuggets zijn net zoals kip nuggets lekker met bijvoorbeeld chilisaus, barbecuesaus, ketchup of serveer met een makkelijke yoghurt dipsaus.
Zijn bloemkool nuggets veganistisch?
Deze bloemkool nuggets worden gemaakt zonder ei of andere dierlijke producten, hierdoor zijn ze vegan. De dipsaus wordt gemaakt met Griekse yoghurt, vervang deze voor een andere vegan dipsaus.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.