Balsamico uitjes

(6)

Deze balsamico uitjes zijn heerlijk als hapje en ideaal in combinatie met bijvoorbeeld (vegan) paté. Zachte kleine uien in een heerlijke balsamico siroop maak je met weinig ingrediënten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-12-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-12-2023

Balsamico uitjes zijn kleine uien gegaard in een heerlijke balsamico azijn, suiker en verse tijm waardoor de uien een siroopachtige textuur en zachte smaak krijgen. 

Je kunt voor deze balsamico uitjes verschillende soorten uien gebruiken, zoals bijvoorbeeld verse zilveruitjes of meloes uien. Deze zijn niet altijd even goed verkrijgbaar, rond de feestdagen doorgaans wel bij de betere groenteboer of groothandel. Maar het maken van deze balsamico uien werkt met elk soort kleine ui die je kunt vinden, je kunt eventueel zelfs kleine sjalotjes gebruiken.

Deze smaakvolle uien passen perfect bij paté, of een vegetarische of vegan versie zoals deze faux gras. Extra verrassend tijdens de feestdagen.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Balsamico uitjes

Ingrediënten


  • 400 gram kleine uitjes
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 100 ml balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 2 takjes verse tijm

Kookgerei nodig


  • optioneel: kleine pan + schuimspaan
  • klein mesje
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel

Balsamico uitjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/balsamico-uitjes


De balsamico uitjes maken – 20 minuten

Pel de kleine uitjes, je kunt de uien eventueel zeer kort koken in kokend water om ze makkelijker te kunnen pellen.

Balsamico uitjes
Balsamico uitjes

Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de uitjes ongeveer 5 minuten.

Voeg 2 eetlepels bruine basterdsuiker samen met 100 ml balsamico azijn en 2 takjes tijm toe en laat dit op laag vuur zachtjes indikken.

De uien zijn goed als ze volledig zacht zijn en de balsamico is ingedikte tot een siroop. Verwijder de takjes tijm en breng op smaak met peper en zout, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-12-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-12-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Balsamico uitjes: Veel gestelde vragen

Wat zijn verse zilveruitjes?

Zilveruien zijn hele kleine uitjes, ze zijn er in verschillende kleuren net zoals de grote uien. De meest bekende zilveruitjes zijn wit en worden doorgaans ingelegd in azijn.

Kan ik de tijm vervangen?

Je kunt de verse tijm vervangen door bijvoorbeeld rozemarijn of laat de verse kruiden eventueel volledig weg.

0 reacties op Balsamico uitjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.