Bietenchips maken
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bietenchips maken veganistisch

Zelf bietenchips maken doe je met weinig moeite voor een heerlijk verantwoord tussendoortje. Deze flinterdunne bieten zijn gemaakt in de oven waardoor deze prachtige rode chippies ook nog eens extra gezond zijn.

Rode bieten zijn een populaire groente door hun zoete en aardse smaak. Chips van groenten wordt steeds populairder, maar deze soorten chips zijn vrij duur. Zelf bietenchips maken is goedkoper en als ze nog warm uit de oven komen nog lekkerder ook.

Bieten zijn gezond door de hoeveelheid vezels, mineralen, vitamine B, calcium en meer. Hierdoor zijn ze een perfect alternatief om chips van te maken. Maak de bietenchips in de oven voor een nog gezondere versie. 

Zelfgemaakte bietenchips blijven niet zo lang krokant, maak er daarom niet teveel tegelijk en wacht niet te lang om te genieten van deze smaakvolle snack. Je kunt er een dipsaus bij serveren, maar dat is absoluut niet nodig vind ik.

Recept bietenchips maken
Bietenchips maken ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. 

Schil de rauwe bieten en snijd deze in flinterdunne plakjes. Dit kun je het beste met een snijmachine of mandoline doen.

Plakjes rode biet
Plakjes rode biet

Bietenchips maken – 15 minuten

Leg de plakjes biet los van elkaar in een enkele laag op een bakplaat bekleed met bakpapier. Gebruik een kwast om de plakjes biet te voorzien van een dun laagje olijfolie. 

Bietenchips maken
Bietenchips maken

Bestrooi de bietenplakjes met een snuf zout en bak ze mooi krokant in de oven. Dit zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Ze beginnen lichtjes op te krullen wanneer ze bijna klaar zijn.

Serveer de bietenchips bij voorkeur direct, dan zijn ze het allerlekkerste. Bewaar ze in een afgesloten bak, dan blijven ze enkele uren krokant. 

Je kunt ze opnieuw krokant maken door ze kort opnieuw op te warmen in de oven. Geniet ervan!

Tips!

Kan de bietenchips ook in de airfryer?

Ja, je kunt de bietenchips ook in de airfryer bereiden. Een airfryer is immers niet meer dan een kleine heteluchtoven. 

Doordat de airfryer een stuk kleiner is, kun je de baktijd verminderen met ongeveer de helft. 

Welke kruiden voor bietenchips?

Je kunt de bietenchips bestrooien met bijvoorbeeld tijm of rozemarijn om ze net even wat specialer te maken.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Bietenchips maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.