Een verfrissende en verkoelende koude komkommersoep die ideaal is tijdens een warme zomerdag. Een makkelijke en snelle zomerse soep die in een handomdraai klaar is.
Een koude komkommersoep is een frisse soep voor een warme zomerdag. Heerlijk als voorgerecht, tijdens de lunch, picknick en zelfs als hapje tijdens een zomerfeestje.
Een heerlijke tegenhanger van de bekende gazpacho, een Spaanse koude tomatensoep. Net zoals bij gazpacho wordt deze komkommersoep niet gekookt en is deze te bereiden met enkel een blender. Wel zo makkelijk en handig als je eigenlijk niet in de keuken wilt zijn tijdens warme dagen.
De limoen en yoghurt maken de komkommersoep extra fris, terwijl de basilicum en sjalot voor een zeer smaakvolle soep zorgen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-08-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalotjes en knoflookteen en snijd deze grof.
Was de komkommers, snijd eventueel een paar schijfjes voor de garnering en leg deze opzij. Voeg de komkommers in grove stukken toe aan een blender.
Pers het sap uit 2 limoenen, mochten de limoenen erg sappig zijn kun je het beste niet al het sap tegelijk toevoegen maar eerst even proeven. Voeg het limoensap samen met een kleine handvol verse basilicumblaadjes, sjalot en knoflook toe aan de blender.
Pureer het geheel zo glad mogelijk, voeg 125 ml Griekse yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout. Zet de soep in de koelkast om deze goed koud te laten worden.
Serveer de koude komkommersoep in kleine glaasjes en garneer met 1 of 2 schijfjes komkommer en blaadjes verse munt. Maak af met een scheutje goede olijfolie, eet smakelijk!
Kan ik de munt ook mee pureren?
Je kunt de munt eventueel mee pureren met de soep, door de munt dan overheerst kun je de basilicum dan eventueel weglaten.
Wat is goede olijfolie?
Goede olijfolie is een kwalitatief goede olijfolie die koudgeperst wordt waardoor deze van nature minder vetzuren bevat. Kies voor extra vierge olijfolie.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.