Deze carpaccio rolletjes zijn makkelijk klaar en zitten bomvol smaak door de gegrilde courgette en zongedroogde tomaatjes. Een makkelijk en feestelijk hapje.
Carpaccio rolletjes zijn makkelijk om te maken en extra lekker door de zongedroogde tomaatjes. Een feestelijk hapje voor tijdens de feestdagen.
Je kunt de carpaccio ook al voorgesneden kopen, of laat de slager de ossenhaas dun snijden. Om de ossenhaas zelf het mooiste te kunnen snijden, kun je deze eerst invriezen. Je kunt de ossenhaas vervolgens makkelijker met een snijmachine of koksmes dun snijden.
Door de courgette in te smeren met de olie van de zongedroogde tomaten i.p.v. olijfolie worden de carpaccio rolletjes extra smaakvol.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-12-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-11-2024
Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd in dunne lange plakken.
Verhit een grillpan op hoog vuur en gebruik een kwastje om de courgette plakken in te smeren met olie van de zongedroogde tomaatjes.
Grill de courgette aan beide kanten tot het grill patroon zichtbaar is en bestrooi dan met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten kort in een kleine bakpan zonder olie of boter.
Was indien nodig de rucola en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Leg een plak carpaccio op een snijplank en leg hier een plak gegrilde courgette op.
Leg een beetje rucola, zongedroogde tomaat, pijnboompitten en geraspte kaas in het midden. Rol strak op en herhaal voor de resterende carpaccio rolletjes. Bestrooi met peper, zout en een beetje extra Parmezaanse kaas, eet smakelijk!
Wat is carpaccio?
Carpaccio betekent ‘dun gesneden’, en er wordt meestal een Italiaans koud voorgerecht mee bedoeld. Deze klassieke carpaccio wordt gemaakt van dungesneden rauw rundvlees, dit kan bijvoorbeeld runderlende of ossenhaas zijn.
Is carpaccio gezond?
Rood vlees bevat eiwitten, vitamines, mineralen en vooral veel ijzer. Rood vlees bevat daarnaast weinig vet, maar teveel rood vlees eten is dan weer iets minder gezond.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.