Deze gepaneerde asperges met een heerlijke dipsaus zijn de perfecte snack tijdens de lente. Je borrel is niet compleet zonder deze heerlijke asperges in een krokant jasje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vermaal de hazelnoten, dit kun je doen met een food processor, koffiemolen of vijzel. Zorg ervoor dat ze zo fijn mogelijk zijn, net zoals paneermeel.
Wanneer je dunne en verse groene asperges gebruikt, is het niet nodig deze te schillen.
Verwijder wel de kontjes, dit kun je doen door ongeveer 2 cm van de onderkant af te snijden of breek ze af. Ze zullen dan breken op het punt waar ze houterig beginnen te worden.
Verhit een grill pan op hoog vuur en besprenkel de asperges met olijfolie.
Grill de asperges ongeveer 2 tot 3 minuten in de grill pan, hierdoor krijgen ze extra smaak en zijn ze makkelijker te paneren omdat ze flexibeler zullen zijn.
Breng de asperges op smaak met peper en zout.
Plaats 3 eetlepels bloem op een bord, klop 2 eieren los in een diep bord en plaats de vermalen hazelnoten op een derde bord.
Pak een asperge voorzichtig bij het kopje vast en haal de asperge door de bloem, dan het ei en als laatste de hazelnoten. Zorg er telkens voor dat de asperge volledig bedekt is.
Herhaal voor alle asperges. Verhit een laagje olijfolie in een grote bakpan en bak de gepaneerde asperges mooi goudbruin aan alle kanten. Plaats niet teveel asperges tegelijk in de pan.
Serveer bijvoorbeeld met tahinisaus, eet smakelijk!
Moet ik de asperges eerst grillen?
Door de asperges eerst kort te grillen krijgen ze meer smaak, daarnaast worden ze flexibel en doordat ze lichtjes kunnen buigen is het makkelijker om ze te kunnen paneren. Doordat de asperges besprenkeld zijn met olijfolie, zal ook de bloem makkelijker blijven zitten.
Je kunt ze eventueel direct paneren en dan bakken in de pan, ze worden dan alsnog beetgaar genoeg.
Kan ik ook witte asperges gebruiken?
Witte asperges hebben een relatief lange tijd nodig om gaar te worden, na het koken zijn ze te zacht om mooi te kunnen paneren en dan nogmaals te bakken.
Groene asperges kunnen een ‘bite’, waardoor ze geschikter zijn om te paneren en als snack te eten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.