Carpaccio wraps zijn ontzettend makkelijk om te maken, je kunt ze vooraf maken en daarom zijn ze het ideale borrelhapje voor je volgende feestje.
Voor het maken van carpaccio wraps kun je tortilla's naar keuze gebruiken, volkoren tortilla's zijn bijvoorbeeld ook erg lekker in combinatie met carpaccio.
Je kunt de carpaccio voorgesneden kopen, je kunt eventueel ook ossenhaas kopen en deze dun snijden. Vraag eventueel aan de slager om de ossenhaas dun te snijden. Om de ossenhaas zelf het mooiste te kunnen snijden, kun je deze eerst invriezen. Je kunt de ossenhaas vervolgens makkelijker met een snijmachine of koksmes dun snijden.
Zonder de carpaccio wraps in stukjes te snijden zijn deze ideaal als lunch, weer eens wat anders dan een standaard broodje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-02-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de rucula indien nodig en gebruik een sla centrifuge om de sla weer droog te maken. Verwijder eventueel dikke steeltjes van de rucola.
Verhit een bakpan op hoog vuur en bak de pijnboompitten kort tot deze mooi goudbruin zijn.
Voor de lekkerste tortilla's bak je de wraps even kort aan beide kanten in een droge bakpan, maar dit is optioneel.
Plaats de rucola in een kom en breng op smaak met een beetje balsamico crème, peper en zout.
Verdeel een laagje pesto over een wrap, zorg ervoor dat deze niet te dik is. Leg plakken carpaccio op de wrap, breng de carpaccio op smaak met peper en zout.
Verdeel in het midden van de carpaccio een streep rucola samen met een beetje pijnboompitten en fijn geraspte Parmezaanse kaas.
Rol de wrap op, niet te strak, en snijd deze voor borrelhapjes in stukjes met een scherp mes.
Herhaal voor de resterende wraps en serveer met een prikkertje. Geniet ervan!
Hoe lang vooraf kan ik carpaccio wraps maken?
Je kunt de carpaccio wraps tot wel een dag vooraf maken, maar ze zijn het lekkerste als je deze niet te lang vooraf maakt. Je kunt de wraps tot wel 2 dagen bewaren, de rucola zal dan wel zacht en minder lekker worden.
Wat is balsamico crème?
Balsamico crème, ofwel crema di balsamico, is een reductie van balsamico azijn. Vaak is de azijn tijdens het koken op smaak gebracht met suiker en/of kruiden waardoor het ook wel balsamico siroop of stroop wordt genoemd.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.