Carpaccio wraps
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Carpaccio wraps

Carpaccio wraps zijn ontzettend makkelijk om te maken, je kunt ze vooraf maken en daarom zijn ze het ideale borrelhapje voor je volgende feestje.

10 minuten
8 personen

Voor het maken van carpaccio wraps kun je tortilla's naar keuze gebruiken, volkoren tortilla's zijn bijvoorbeeld ook erg lekker in combinatie met carpaccio.

Je kunt de carpaccio voorgesneden kopen, je kunt eventueel ook ossenhaas kopen en deze dun snijden. Vraag eventueel aan de slager om de ossenhaas dun te snijden. Om de ossenhaas zelf het mooiste te kunnen snijden, kun je deze eerst invriezen. Je kunt de ossenhaas vervolgens makkelijker met een snijmachine of koksmes dun snijden.

Zonder de carpaccio wraps in stukjes te snijden zijn deze ideaal als lunch, weer eens wat anders dan een standaard broodje.

Carpaccio wraps ingrediënten

Recept carpaccio wraps

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-02-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
10 minuten

Carpaccio wraps maken – 10 minuten

Was de rucula indien nodig en gebruik een sla centrifuge om de sla weer droog te maken. Verwijder eventueel dikke steeltjes van de rucola.

Verhit een bakpan op hoog vuur en bak de pijnboompitten kort tot deze mooi goudbruin zijn.

Carpaccio wraps
Carpaccio wraps

Voor de lekkerste tortilla's bak je de wraps even kort aan beide kanten in een droge bakpan, maar dit is optioneel.

Plaats de rucola in een kom en breng op smaak met een beetje balsamico crème, peper en zout.

Verdeel een laagje pesto over een wrap, zorg ervoor dat deze niet te dik is. Leg plakken carpaccio op de wrap, breng de carpaccio op smaak met peper en zout.

Verdeel in het midden van de carpaccio een streep rucola samen met een beetje pijnboompitten en fijn geraspte Parmezaanse kaas.

Rol de wrap op, niet te strak, en snijd deze voor borrelhapjes in stukjes met een scherp mes. 

Herhaal voor de resterende wraps en serveer met een prikkertje. Geniet ervan!

Tips!

Hoe lang vooraf kan ik carpaccio wraps maken?

Je kunt de carpaccio wraps tot wel een dag vooraf maken, maar ze zijn het lekkerste als je deze niet te lang vooraf maakt. Je kunt de wraps tot wel 2 dagen bewaren, de rucola zal dan wel zacht en minder lekker worden.

Wat is balsamico crème?

Balsamico crème, ofwel crema di balsamico, is een reductie van balsamico azijn. Vaak is de azijn tijdens het koken op smaak gebracht met suiker en/of kruiden waardoor het ook wel balsamico siroop of stroop wordt genoemd. 

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
190.53 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.26 g
1.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.02 g
2.67 g
Eiwitten
11.26 g
Vezels
1.79 g
Natrium
948.14 mg
Mineralen
Ijzer
1.75 mg
Calcium
97.07 mg
Magnesium
30.3 mg
Kalium
30.3 mg
Fosfor
182.37 mg
Koper
0.17 mg
Zink
1.92 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
5.43 µg
Vitamines
Vitamine C
2.01 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
59.28 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
0.6 µg
Foliumzuur
26.93 µg
Vitamine E
0.77 mg
Vitamine K
20.75 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Carpaccio wraps"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.