Kleine gefrituurde visjes

(6)

Deze kleine gefrituurde visjes kun je in veel verschillende Mediterraanse landen vinden. In Spanje als tapas en in Frankrijk tijdens de apéro, maar altijd met een beetje citroen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-08-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Kleine gefrituurde visjes

Ingrediënten


  • 300 gram kleine visjes zoals spiering, verse ansjovis of sprot
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie
  • 1 citroen
Kleine gefrituurde visjes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • middelgrote kom
  • zeef
  • bord
  • keukenpapier

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kleine-gefrituurde-visjes


Voorbereiding – 5 minuten

Mocht je diepvries visjes gebruiken, dien je deze eerst te ontdooien en goed droog te deppen. Verse visjes dien je niet schoon te spoelen en enkel droog te deppen met keukenpapier.

Verhit een laag olie op hoog vuur. Meng 2 eetlepels bloem met 1 theelepel gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak.

Kleine gefrituurde visjes
Kleine gefrituurde visjes

De kleine gefrituurde visjes – 10 minuten

Plaats de visjes in een kom, voeg de bloem toe en zorg dat alle visjes bedekt zijn. 

Verwijder overtollige bloem door de visjes in een zeef te doen, je kunt dit ook achterwege laten maar dan zal de olie zeer troebel worden waardoor de visjes minder mooi bakken.

Frituur de visjes enkele minuten in de hete olie, haal eruit met een schuimspaan en plaats op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Serveer de kleine gefrituurde visjes direct met een beetje citroensap, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-08-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Kleine gefrituurde visjes: Veel gestelde vragen

Welke visjes om te frituren?

Om te frituren als tapas, apéro of borrelhapje gebruik je het beste kleine vissoorten. Zoals spiering, verse ansjovis of sprot.

Hoe eet je spiering?

Spiering visjes en andere kleine soorten vis zijn zo klein, dat je deze in zijn geheel kunt opeten (met kop en al).

0 reacties op Kleine gefrituurde visjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.