Deze kleine gefrituurde visjes kun je in veel verschillende Mediterraanse landen vinden. In Spanje als tapas en in Frankrijk tijdens de apéro, maar altijd met een beetje citroen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-10-2024
Mocht je diepvries visjes gebruiken, dien je deze eerst te ontdooien en goed droog te deppen. Verse visjes dien je niet schoon te spoelen en enkel droog te deppen met keukenpapier.
Verhit een laag olie op hoog vuur. Meng 2 eetlepels bloem met 1 theelepel gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
Plaats de visjes in een kom, voeg de bloem toe en zorg dat alle visjes bedekt zijn.
Verwijder overtollige bloem door de visjes in een zeef te doen, je kunt dit ook achterwege laten maar dan zal de olie zeer troebel worden waardoor de visjes minder mooi bakken.
Frituur de visjes enkele minuten in de hete olie, haal eruit met een schuimspaan en plaats op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Serveer de kleine gefrituurde visjes direct met een beetje citroensap, eet smakelijk!
Welke visjes om te frituren?
Om te frituren als tapas, apéro of borrelhapje gebruik je het beste kleine vissoorten. Zoals spiering, verse ansjovis of sprot.
Hoe eet je spiering?
Spiering visjes en andere kleine soorten vis zijn zo klein, dat je deze in zijn geheel kunt opeten (met kop en al).
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.