Keftedes zijn Griekse gehaktballetjes met oregano, munt, peterselie, knoflook en meer. Verrassend lekkere gehaktballetjes die vaak geserveerd worden met tzatziki.
Door het gebruik van verse munt en peterselie krijgen deze keftedes hun Griekse tintje, serveer de Griekse gehaktballetjes met tzatziki.
Tzatziki is het lekkerste als deze zelfgemaakt is, te maken met maar 5 ingrediënten en weinig tijd. Tzatziki in onmisbaar in de Griekse keuken en past bij veel verschillende gerechten.
Ik ben zelf nog nooit in Griekenland op vakantie geweest, maar dat staat zeker op mijn wensenlijst want ik ben dol op Grieks eten. Moussaka, bifteki, kofta, een Griekse salade en baklava, ik ben er allemaal dol op.
Bij de Griek in Nederland vind je trouwens doorgaans voornamelijk veel vleesgerechten, maar in Griekenland eten ze eigenlijk voornamelijk veel vis.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Hak de peterselie en munt fijn, ongeveer 2 eetlepels gehakte peterselie en 1 eetlepel gehakte munt.
Meng de rode ui, knoflook, munt, peterselie, 1 ei, 1 eetlepel rode wijnazijn en 1 theelepel oregano door het gehakt.
Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Voeg ongeveer 4 eetlepels paneermeel toe en meng tot je balletjes van het gehakt kunt maken. Voeg niet teveel paneermeel toe want dan worden de gehaktballetjes droog.
Rol kleine balletjes van het kruidige gehakt en rol de gehaktballetjes door de bloem, zorg dat ze volledig bedekt zijn met een dun laagje bloem.
Verwarm een kleine laag olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom mooi goudbruin. Zet het vuur iets lager en laat ze vervolgens volledig gaar worden.
Serveer de keftedes met pita broodjes, tzatziki en een Griekse salade, eet smakelijk!
Kan ik Griekse keftedes vooraf maken?
Je kunt de gehaktballetjes een dag vooraf maken, rol ze dan nog niet door de bloem maar bewaar ze afgedekt in de koelkast.
Je kunt de keftedes eventueel ook alvast 1 of 2 dagen vooraf bakken, warm ze dan op door ze kort te bakken in een beetje olijfolie.
Hoe lang kan ik keftedes bewaren?
Je kunt de afgekoelde keftedes tot maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren, je kunt ze ook invriezen waardoor je ze 3 maanden kunt bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.