Pan con tomate
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pan con tomate veganistisch

Je ziet het overal in Spanje: pan con tomate, ofwel Spaans brood met tomaat. Een ontzettend makkelijk tapas gerecht welke vaak ook als ontbijt wordt geserveerd.

Pan con tomate wordt ook wel pan a la Catalana genoemd. Deze Spaanse tapas met knapperige brood, tomaten en knoflook komt uit Catalonië. In het Catalaans noemt men dit pa amb tomàquet.

Een ontzettend makkelijk hapje, met stukjes brood, knoflook en gepureerde tomaten. Gebruik de lekkerste tomaten voor het beste resultaat, bij voorkeur zongerijpte tomaten. Je kunt het brood in de (grill)pan of oven grillen.

Vaak wordt er Serranoham toegevoegd aan deze Spaanse broodjes met tomaat. Naast dat het een ideaal tapas gerecht is, wordt pan con tomate ook regelmatig geserveerd als een heerlijk Spaans ontbijtje. 

Pan con tomate ingrediënten

Recept pan con tomate

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-10-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
10 minuten

Pan con tomate maken – 10 minuten

Verwijder de kroontjes van 2 tomaten en gebruik een rasp om het vruchtvlees fijn te maken. Je kunt hier de tomaten het beste voor in vieren snijden en dan tot aan het vel raspen. Zo houd je het vel over, welke we niet gaan gebruiken.

Mochten je tomaten te sappig zijn kun je deze even afgieten in een zeef om het meeste vocht te verwijderen, maar zorg dat het tomatenmengsel niet te droog zal worden.

Pan con tomate
Pan con tomate

Pel de knoflookteen en snijd het brood in 8 plakjes. Verhit een grillpan op hoog vuur en besprenkel de stukjes brood met een beetje olijfolie.

Grill de stukjes brood aan beide kanten tot deze mooi goudbruin zijn. Wrijf ze direct in met knoflook en breng de tomaten op smaak met zout. Verdeel een dun laagje tomaten over de broodjes en serveer direct. Geniet ervan!

Tips!

Welke tomaten voor pan con tomate?

Je kunt het beste tomaten gebruiken met veel vruchtvlees, maar zorg ervoor dat de tomaten niet te sappig en zacht zijn. Je kunt ze dan namelijk minder makkelijk raspen.

Welk brood voor pan con tomate?

Je kunt verschillende soorten brood gebruiken voor pan con tomate, meestal wordt er een rustiek brood gebruikt zoals stokbrood of ciabatta.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
172.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.2 g
2.93 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.4 g
0.36 g
Eiwitten
5.35 g
Vezels
2.58 g
Natrium
462.57 mg
Mineralen
Ijzer
0.63 mg
Calcium
26.6 mg
Magnesium
18.33 mg
Kalium
18.33 mg
Fosfor
73.53 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.52 mg
Jodium
0.03 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
13.37 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
18.2 µg
Vitamine E
0.31 mg
Vitamine K
4.69 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pan con tomate"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.