Deze kokos-kipballetjes zijn super lekkere gehaktballetjes in een krokant jasje. Makkelijk om te maken en ideaal tijdens je volgende feestje, eens iets anders dan een standaard bitterbal!
Deze kokos-kipballetjes zien eruit als bitterballen, maar dat zijn ze niet aangezien een bitterbal gemaakt wordt met een roux. Daarom zijn dit kipgehaktballetjes die worden gepaneerd en vervolgens gefrituurd.
Een heerlijk warm hapje tijdens een feestje welke je vooraf kunt voorbereiden. Tijdens je feestje hoef je ze enkel nog kort te frituren tot ze mooi goudbruin zijn. Een perfecte manier om je gasten te verrassen met eens iets anders dan een bitterbal.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-03-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets. Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze grof.
Plaats de kip, sjalot, knoflook, cayennepeper, peper en zout in de foodprocessor. Pureer het geheel en verplaatst naar een middelgrote kom.
Voeg 1 ei, 1 eetlepel gedroogde peterselie en 2 eetlepels paneermeel toe en meng goed.
Draai kleine balletjes van het kip mengsel en zet in de koelkast.
Verhit olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem.
Plaats bloem op een diep bord, kokosmelk op een tweede bord en kokosrasp op een derde bord.
Haal de kipballetjes eerst door de bloem, daarna door de kokosmelk en als laatste door de kokosrasp. Zorg ervoor dat de balletjes telkens volledig bedekt zijn.
Frituur de kokos-kipballetjes tot ze mooi goudbruin zijn, frituur niet teveel balletjes tegelijk in de olie.
Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Serveer bijvoorbeeld met chilisaus, eet smakelijk!
Welke kip om kipgehakt te maken?
Je kunt voor het maken van kipgehakt kipfilets of kipdijfilets gebruiken. Kipdijfilets zijn iets vetter, hierdoor zijn ze smaakvoller en worden minder snel droog. Je kunt eventueel ook andere delen van de kip gebruiken, zolang er geen bot in zit.
Je kunt de kip vervolgens pureren met een foodprocessor, maar je kunt eventueel ook een gehaktmolen gebruiken.
Hoe lang kun je kipballetjes bewaren?
Je kunt de kipballetjes na het rollen tot wel 2 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren. Je kunt ze eventueel al enkele uren vooraf paneren en later frituren, maar paneer ze bij voorkeur pas als je ze gaat frituren.
Na het frituren kun je de kipballetjes tot wel 2 dagen bewaren, je kunt ze dan koud eten of opwarmen in de oven. Frituur ze nooit opnieuw, ze zullen zich dan volzuigen met olie.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.