Deze summer rolls met eend en knapperige groenten zijn een gezonde snack tijdens warme dagen. Makkelijk om te maken en extra lekker met een Koreaanse dipsaus, ofwel ssamjang.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-07-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was alle groenten en snijd de sla en komkommer in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze ook in reepjes.
Schil de wortel en snijd deze in reepjes, zorg dat alle reepjes niet te lang zijn. Snijd de lente ui in fijne ringen.
Plaats de glasnoedels in een kom en schenk hier kokend water overheen. Laat de glasnoedels zacht worden in enkele minuten en spoel ze dan af met koud water. Snijd of knip de glasnoedels eventueel in stukken zodat het makkelijker is om de summer rolls te eten.
Plaats een rijstvel 10 seconden in een kom of diep bord met lauwwarm water, zodat ze iets soepel zijn om te kunnen vouwen. Laat ze niet te lang in het water, dan worden ze te zacht en zullen ze breken.
Plaats een beetje sla, paprika, wortel, komkommer, bosui en glasnoedels in het midden van het rijstvel. Plaats 3 plakjes eendenborst netjes op de groenten.
Vouw het rijstvel over de vulling en rol dit strak op tot de helft, vouw de zijkanten naar binnen en rol de summer roll strak dicht. Herhaal voor de resterende rijstvellen en vulling.
Serveer direct met ssamjang dipsaus, eet smakelijk!
Wat is ssamjang?
Ssamjang is een Koreaanse saus gemaakt van o.a. gochujang (chilipasta), doenjang (sojabonenpasta) en sesam.
Ssam betekent wrap en jang betekent saus, maar eigenlijk is het een vrije dikke pasta die gebruikt wordt als dipsaus bij een Koreaanse bbq.
Hoe lang rijstvellen weken?
Rijstvellen worden snel te zacht waardoor ze gaan breken en plakken. Week de rijstvellen niet te lang, nooit langer dan 20 seconden, maar beter nog 10 seconden.
Zorg er ook voor dat het water niet te warm is.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.