Summer rolls met eend
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Summer rolls met eend

Deze summer rolls met eend en knapperige groenten zijn een gezonde snack tijdens warme dagen. Makkelijk om te maken en extra lekker met een Koreaanse dipsaus, ofwel ssamjang.

30 minuten
4 personen
Recept summer rolls met eend
Summer rolls met eend ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-07-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was alle groenten en snijd de sla en komkommer in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze ook in reepjes.

Schil de wortel en snijd deze in reepjes, zorg dat alle reepjes niet te lang zijn. Snijd de lente ui in fijne ringen.

Plaats de glasnoedels in een kom en schenk hier kokend water overheen. Laat de glasnoedels zacht worden in enkele minuten en spoel ze dan af met koud water. Snijd of knip de glasnoedels eventueel in stukken zodat het makkelijker is om de summer rolls te eten.

Summer rolls met eend
Summer rolls met eend

De summer rolls met eend afmaken – 15 minuten

Plaats een rijstvel 10 seconden in een kom of diep bord met lauwwarm water, zodat ze iets soepel zijn om te kunnen vouwen. Laat ze niet te lang in het water, dan worden ze te zacht en zullen ze breken.

Plaats een beetje sla, paprika, wortel, komkommer, bosui en glasnoedels in het midden van het rijstvel. Plaats 3 plakjes eendenborst netjes op de groenten.

Vouw het rijstvel over de vulling en rol dit strak op tot de helft, vouw de zijkanten naar binnen en rol de summer roll strak dicht. Herhaal voor de resterende rijstvellen en vulling.

Serveer direct met ssamjang dipsaus, eet smakelijk!

Tips!

Wat is ssamjang?

Ssamjang is een Koreaanse saus gemaakt van o.a. gochujang (chilipasta), doenjang (sojabonenpasta) en sesam.

Ssam betekent wrap en jang betekent saus, maar eigenlijk is het een vrije dikke pasta die gebruikt wordt als dipsaus bij een Koreaanse bbq.

Hoe lang rijstvellen weken?

Rijstvellen worden snel te zacht waardoor ze gaan breken en plakken. Week de rijstvellen niet te lang, nooit langer dan 20 seconden, maar beter nog 10 seconden.

Zorg er ook voor dat het water niet te warm is.

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Summer rolls met eend"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.