Opgeklopte feta met vijgenjam

(7)

Op zoek naar een heerlijke feta dip? Probeer dan deze super romige opgeklopte feta met vijgenjam, extra lekker voor de herfst met walnoten en honing. Klaar binnen no-time!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

We houden allemaal wel van borrelen, wil je de volgende borrel eens iets anders op tafel zetten dan de standaard hummus? Ga dan zeker eens voor opgeklopte feta, een romige feta dip waar je van blijft eten.

Opgeklopte feta is een heerlijke romige dip met een volle smaak, serveer met walnoten en vijgenjam voor een herfstig tintje. Het is een super snelle dip, want het staat binnen 5 minuten op tafel.

Geef de opgeklopte feta een extra volle smaak door deze te combineren met geitenkaas. Gebruik een zachte geitenkaas, zodat je deze makkelijk kunt mengen met de feta.

Je krijgt het beste resultaat met een foodprocessor (keukenmachine), maar je kunt eventueel ook een elektrische mixer (met garde) gebruiken. Mocht je deze niet hebben, kun je eventueel ook de feta met een garde goed mixen maar dan zal de feta dip minder luchtig en romig zijn.

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Opgeklopte feta met vijgenjam

Ingrediënten


  • 200 gram feta
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel honing + extra
  • halve citroen
  • 1 eetlepel vijgenjam
  • kleine handvol walnoten
  • brood om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • foodprocessor
  • siliconen spatel

Opgeklopte feta met vijgenjam Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/opgeklopte-feta-met-vijgenjam


De opgeklopte feta met vijgenjam maken – 5 minuten

Plaats de feta in een food processor en meng dit een minuut lang. Voeg de geitenkaas toe samen met een eetlepel honing en de rasp van een halve citroen. Meng nog kort tot het super romig is geworden.

Opgeklopte feta met vijgenjam
Opgeklopte feta met vijgenjam

Schep de opgeklopte feta en geitenkaas in een kom en verdeel er een handvol walnoten, een beetje extra honing en een flinke eetlepel vijgenjam over. 

Serveer deze feta dip met bijvoorbeeld brood, crackers, soepstengels of verschillende soorten rauwe groenten. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Opgeklopte feta met vijgenjam: Veel gestelde vragen

Kan ik de vijgenjam vervangen?

Vijgen combineren super met geitenkaas, feta en walnoten. De lichtzoete vijgen geven deze romige feta dip een herfstig tintje. Je kunt eventueel ook verse kruiden zoals bieslook en peterselie toevoegen i.p.v. vijgenjam voor een zomerse feta dip.

Kan ik de geitenkaas weglaten?

Je kunt de geitenkaas volledig weglaten, dit zal de feta dip zachter van smaak maken omdat geitenkaas een sterkere smaak heeft dan feta.

0 reacties op Opgeklopte feta met vijgenjam

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.