Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Zelf loempia's maken

Goedkoop en makkelijk recept om zelf loempia's te maken. Gevuld met gehakt, wortelen en meer. Klaar in een half uur tijd, recept voor 20 loempia's.

Zelf loempia's maken
30 minuten 10 personen Lunch
Zelf loempia's maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 20 loempiavellen
  • 500 gram gemengd gehakt
  • Olijfolie
  • 2 cm verse gember
  • 4 lente uitjes
  • 3 wortelen
  • 1 kleine verpakking glasnoedels
  • Sojasaus naar smaak
  • Worcestershiresaus naar smaak
  • Sambal naar smaak
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Chilisaus om erbij te serveren
Zelf loempia's maken
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote bakpan
  • Kleine kom
  • Huishoudfolie
  • Braadpan of een pan met dikke bodem
  • Rasp
  • Snijplank & koksmes
  • Waterkoker

Recept pinnen op Pinterest

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 10 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-loempias-maken


Voorbereiding -- 15 minuten

Snijd de lente uitjes in dunne ringen. Schil en rasp de wortelen en verse gember.

Verhit wat olijfolie in een grote bakpan en bak daarin het gemengd gehakt goudbruin. Voeg de geraspte wortel toe en bak een aantal minuten mee. Voeg de gesneden lente ui en geraspte gember toe. Breng op smaak met peper, zout, sojasaus, sambal en Worcestershiresaus.

Vul een kom met de glasnoedels en giet er kokend water overheen. Dek de kom af met huishoudfolie. De glasnoedels zullen na een aantal minuten transparant en zacht geworden zijn. Spoel de glasnoedels af met koud water en giet af. Voeg de glasnoedels toe aan het gemengd gehaktmengsel en laat geheel afkoelen.

Loempia Loempia

De loempia's bakken -- 15 minuten

Je kunt beginnen met het rollen van de loempia's zodra de vulling afgekoeld is.

Leg een loempiavel op het werkblad, met 1 hoek naar boven wijzend. Plaats wat van de vulling bovenop de loempiavel en vouw deze dan naar binnen. Gebruik wat water op de randen om alles op zijn plek te houden. Herhaal totdat alle loempiavellen gebruikt zijn.

Giet zonnebloemolie in een braadpan of pan met dikke bodem en verhit tot een temperatuur van 180 graden celsius. Bak de loempia's in 3 tot 4 minuten goudbruin. Serveer met de chilisaus, eet smakelijk!

Tip: voeg niet teveel loempia's tegelijkertijd toe aan de pan met hete.



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Zelf pitabroodjes maken
Volgend recept →
Zoete aardappelpizza

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!