Goedkoop en makkelijk recept om zelf loempia's te maken. Gevuld met gehakt, wortelen en meer. Klaar in een half uur tijd, recept voor 20 loempia's.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-loempias-maken
Verhit wat olijfolie in een grote bakpan en bak daarin het gemengd gehakt goudbruin. Voeg de geraspte wortel toe en bak een aantal minuten mee. Voeg de gesneden lente ui en geraspte gember toe. Breng op smaak met peper, zout, sojasaus, sambal en Worcestershiresaus.
Vul een kom met de glasnoedels en giet er kokend water overheen. Dek de kom af met huishoudfolie. De glasnoedels zullen na een aantal minuten transparant en zacht geworden zijn. Spoel de glasnoedels af met koud water en giet af. Voeg de glasnoedels toe aan het gemengd gehaktmengsel en laat geheel afkoelen.
Loempia
Leg een loempiavel op het werkblad, met 1 hoek naar boven wijzend. Plaats wat van de vulling bovenop de loempiavel en vouw deze dan naar binnen. Gebruik wat water op de randen om alles op zijn plek te houden. Herhaal totdat alle loempiavellen gebruikt zijn.
Giet zonnebloemolie in een braadpan of pan met dikke bodem en verhit tot een temperatuur van 180 graden celsius. Bak de loempia's in 3 tot 4 minuten goudbruin. Serveer met de chilisaus, eet smakelijk!
Tip: voeg niet teveel loempia's tegelijkertijd toe aan de pan met hete.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.