Recept voor een Amerikaanse carrot cake (worteltjestaart) met roomkaasglazuur. Recept voor 12 personen, klaar in anderhalf uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-08-2014, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.
Meng de eieren, zonnebloemolie en 2 theelepels vanille extract samen in een grote kom met behulp van een garde. Meng er dan bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en een snufje zout en kaneelpoeder doorheen.
Roer de geraspte wortelen door het mengsel heen en giet in de ingevette springvorm.
Bak de carrot cake in 40 tot 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven op 175 graden Celsius. Controleer of de carrot cake gaar is door er met een houten prikkertje in het midden in te prikken.
Komt de prikker er schoon uit? Dan is de worteltjestaart gaar. Laat 10 minuten lang afkoelen op een afkoelrek.
Voeg boter, poedersuiker, roomkaas en een theelepel vanille extract toe aan de middelgrote kom.
Klop tot een romig en glad mengsel. Bedek de afgekoelde carrot cake met de roomkaasglazuur en voeg ter decoratie een aantal wortel sliertjes toe. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.