Carrot cake (worteltjestaart)

(36)

Recept voor een Amerikaanse carrot cake (worteltjestaart) met roomkaasglazuur. Recept voor 12 personen, klaar in anderhalf uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-08-2014, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Carrot cake (worteltjestaart)

Ingrediënten


  • 4 eieren
  • 5 geraspte wortelen
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 450 gram suiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 240 gram bloem + extra
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • Boter om mee in te vetten
  • Snufje zout

Ingrediënten voor de roomkaasglazuur

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 pakjes Mon chou of ander merk naturel roomkaas
  • 220 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Springvorm van 26 cm
  • Grote kom
  • Garde
  • Afkoelrek (optioneel)

Carrot cake (worteltjestaart) Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/carrot-cake-worteltjestaart


Voorbereiding – 30 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.

Meng de eieren, zonnebloemolie en 2 theelepels vanille extract samen in een grote kom met behulp van een garde. Meng er dan bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en een snufje zout en kaneelpoeder doorheen.

Roer de geraspte wortelen door het mengsel heen en giet in de ingevette springvorm. 

Carrot cake (worteltjestaart)
Carrot cake (worteltjestaart)

De carrot cake (worteltjestaart) afmaken – 1 uur

Bak de carrot cake in 40 tot 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven op 175 graden Celsius. Controleer of de carrot cake gaar is door er met een houten prikkertje in het midden in te prikken.

Komt de prikker er schoon uit? Dan is de worteltjestaart gaar. Laat 10 minuten lang afkoelen op een afkoelrek.

De roomkaasglazuur maken – 5 minuten

Voeg boter, poedersuiker, roomkaas en een theelepel vanille extract toe aan de middelgrote kom.

Klop tot een romig en glad mengsel. Bedek de afgekoelde carrot cake met de roomkaasglazuur en voeg ter decoratie een aantal wortel sliertjes toe. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-08-2014, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022


Waardeer dit recept!
36 stemmen

0 reacties op Carrot cake (worteltjestaart)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.