Ohmydish.nl


Carrot cake (worteltjestaart)

Recept voor een Amerikaanse carrot cake (worteltjestaart) met roomkaasglazuur. Recept voor 12 personen, klaar in anderhalf uur.

Carrot cake (worteltjestaart)
1 uur 30 minuten 12 personen Taart en cake
Carrot cake (worteltjestaart)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eieren
  • 5 geraspte wortelen
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 450 gram suiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 240 gram bloem + extra
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • Boter om mee in te vetten
  • Snufje zout

Ingrediënten voor de roomkaasglazuur

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 pakjes Mon chou of ander merk naturel roomkaas
  • 220 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
Carrot cake (worteltjestaart) ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Springvorm van 26 cm
  • Grote kom
  • Garde
  • Afkoelrek (optioneel)

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 30 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/carrot-cake-worteltjestaart


Voorbereiding -- 30 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.

Meng de eieren, zonnebloemolie en 2 theelepels vanille extract samen in een grote kom met behulp van een garde. Meng er dan bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en een snufje zout en kaneelpoeder doorheen. Roer de geraspte wortelen door het mengsel heen en giet in de ingevette springvorm.

Carrot cake (worteltjestaart) Carrot cake (worteltjestaart)

De carrot cake (worteltjestaart) afmaken -- 1 uur

Bak de carrot cake in 40 tot 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven op 175 graden Celsius. Controleer of de carrot cake gaar is door er met een houten prikkertje in het midden in te prikken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de worteltjestaart gaar.

Laat 10 minuten lang afkoelen op een afkoelrek.

De roomkaasglazuur maken -- 5 minuten

Voeg boter, poedersuiker, roomkaas en een theelepel vanille extract toe aan de middelgrote kom. Klop tot een romig en glad mengsel. Bedek de afgekoelde carrot cake met de roomkaasglazuur.


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.