Carrot cake (worteltjestaart)
😍 37Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Carrot cake (worteltjestaart) vegetarisch

Recept voor een Amerikaanse carrot cake (worteltjestaart) met roomkaasglazuur. Recept voor 12 personen, klaar in anderhalf uur.

1 uur 30 minuten
12 personen
Carrot cake (worteltjestaart) ingrediënten
Recept carrot cake (worteltjestaart)

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-08-2014, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.

Meng de eieren, zonnebloemolie en 2 theelepels vanille extract samen in een grote kom met behulp van een garde. Meng er dan bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en een snufje zout en kaneelpoeder doorheen.

Roer de geraspte wortelen door het mengsel heen en giet in de ingevette springvorm. 

Carrot cake (worteltjestaart)
Carrot cake (worteltjestaart)

De carrot cake (worteltjestaart) afmaken – 1 uur

Bak de carrot cake in 40 tot 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven op 175 graden Celsius. Controleer of de carrot cake gaar is door er met een houten prikkertje in het midden in te prikken.

Komt de prikker er schoon uit? Dan is de worteltjestaart gaar. Laat 10 minuten lang afkoelen op een afkoelrek.

De roomkaasglazuur maken – 5 minuten

Voeg boter, poedersuiker, roomkaas en een theelepel vanille extract toe aan de middelgrote kom.

Klop tot een romig en glad mengsel. Bedek de afgekoelde carrot cake met de roomkaasglazuur en voeg ter decoratie een aantal wortel sliertjes toe. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

37 waarderingen
😍
37
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
708.24 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
73.24 g
58.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
42.79 g
14.95 g
Eiwitten
7.02 g
Vezels
1.21 g
Natrium
247.79 mg
Mineralen
Ijzer
0.96 mg
Calcium
53.72 mg
Magnesium
11.55 mg
Kalium
11.55 mg
Fosfor
86.74 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.68 mg
Jodium
7 µg
Selenium
6.14 µg
Vitamines
Vitamine C
0.53 mg
Vitamine D
0.67 mg
Vitamine A
0.48 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0.71 µg
Foliumzuur
24 µg
Vitamine E
0.22 mg
Vitamine K
0.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Carrot cake (worteltjestaart)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.