Zelfgemaakte zoete chilisaus is makkelijk en snel te maken met weinig ingrediënten. Je kunt deze ook nog eens naar eigen smaak zoeter of pittiger maken, super lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-01-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-09-2024
Pel de knoflooktenen en snijd of rasp deze fijn. Snijd de pepers fijn, als je een zoetere/mildere chili saus wilt kun je eventueel de zaadlijsten verwijderen.
Schil de gember en snijd of rasp deze zo fijn mogelijk en pers het sap van de citroen. Maak een papje van maizena met een paar eetlepels water en roer dit glad met een vork.
Voeg de knoflook, pepers, gember, suiker, sojasaus, citroensap en een snuf zout toe aan een kleine sauspan. Verwarm dit enkele minuten op middelhoog vuur.
Voeg het maizena papje toe en roer dit glad, laat het ongeveer 2 minuten op laag vuur sudderen. Je zult merken dat de maizena de saus zal binden, laat het niet te lang koken en zet dan het vuur uit. De saus zal nog dikker worden als deze is afgekoeld.
Je kunt de chili saus langer bewaren als je deze in een steriele fles doet. Deze kun je zelf steriliseren door deze enkele minuten te koken in kokend water.
Voeg de chili saus zo heet mogelijk toe aan de fles en laat de saus dan volledig afkoelen. In de koelkast is de saus nu lang houdbaar, heerlijk bij bijvoorbeeld zelfgemaakte loempia's. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Hoi Yvonne, je kunt eventueel honing gebruiken of je kunt een andere zoetstof naar keuze gebruiken. Bijvoorbeeld stevia, kokosbloesemsuiker, erythritol, fructose etc. Kokosbloesemsuiker zal de chilisaus echter wel een andere kleur en smaak geven. Fijn weekend, liefs Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.