Zelfgemaakte zoete chilisaus is makkelijk en snel te maken met weinig ingrediënten. Je kunt deze ook nog eens naar smaak zoeter of pittiger maken, ideaal!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-chilisaus
Pel de knoflooktenen en snijd of rasp deze fijn. Snijd de pepers fijn, als je een zoetere/mildere chili saus wilt kun je eventueel de zaadlijsten verwijderen.
Schil de gember en snijd of rasp deze zo fijn mogelijk en pers het sap van de citroen. Maak een papje van maizena met een paar eetlepels water en roer dit glad met een vork.
Voeg de knoflook, pepers, gember, suiker, sojasaus, citroensap en een snuf zout toe aan een kleine sauspan. Verwarm dit enkele minuten op middelhoog vuur.
Voeg het maizena papje toe en roer dit glad, laat het ongeveer 2 minuten op laag vuur sudderen. Je zult merken dat de maizena de saus zal binden, laat het niet te lang koken en zet dan het vuur uit. De saus zal nog dikker worden als deze is afgekoeld.
Je kunt de chili saus langer bewaren als je deze in een steriele fles doet. Deze kun je zelf steriliseren door deze enkele minuten te koken in kokend water.
Voeg de chili saus zo heet mogelijk toe aan de fles en laat de saus dan volledig afkoelen. In de koelkast is deze nu lang houdbaar, heerlijk bij bijvoorbeeld loempia's. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.