Loempiavellen zelf maken
😍 214Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Loempiavellen zelf maken vegetarisch

Zelfgemaakte loempiavellen zijn heerlijk en ook erg handig als je geen kant-en-klare vellen in jouw buurt kunt kopen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Loempiavellen zelf maken ingrediënten
Recept loempiavellen zelf maken

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-11-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Zeef de bloem, maizena en zout. Meng het ei met een beetje water en voeg dan geleidelijk het bloem mengsel toe en de rest van het water.

Meng met een garde of met een elektrische mixer tot een glad beslag. Het beslag behoort behoorlijk dun te zijn.

Laat dit nu afgedekt in de koelkast minimaal een half uur staan, maar het beste om dit een hele nacht te laten rusten. 

Loempiavellen
Zelf loempiavellen maken

De loempia vellen maken – 20 minuten

Roer het beslag opnieuw glad met een garde en verwarm een bakpan met anti aanbak op middelhoog vuur. Gebruik keukenpapier om de bodem in te wrijven met een beetje neutrale olie. Verdeel dan een dun laagje beslag over de bodem van de pan, zorg dat deze niet te dik maar ook niet te dun is.

Je kunt eventueel overtollig beslag weer terug in de kom schenken via de zijkant van de pan. Zo houdt je gegarandeerd een dunne en evenredige laag over.

Bak aan beide kanten, de vellen hoeven niet te kleuren. Leg deze dan op de onderkant van een bord of op een rooster om af te laten koelen. Herhaal voor het resterende beslag en stapel ze pas op elkaar als ze volledig zijn afgekoeld.

Je kunt deze vellen gebruik om bijvoorbeeld deze loempia's met kip en ham te maken, maar je kunt ze naar smaak vullen. Eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn loempiavellen?

Loempiavellen zijn dun en redelijk stevige velletjes gemaakt van beslag. Dit beslag is gemaakt met bloem, water, ei en een snufje zout.

Zijn loempiavellen hetzelfde als filodeeg?

Ook al lijken ze op elkaar, toch zit er verschil tussen deze twee ingrediënten. In loempiavellen zit bloem, water en eiwit. Filodeeg bevat behalve bloem en water ook olie. Van origine komt filodeeg uit de Midden-Oosterse keuken en loempiavellen uit de (verre) Oosterse keuken.

Kun je loempiavellen ook in de oven bakken?

Loempiavellen zijn geschikt om te gebruiken in zowel de oven als de frituurpan (friteuse).

Wat vind je van dit recept?

214 waarderingen
😍
214
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
166.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.92 g
0.9 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.51 g
0.32 g
Eiwitten
5.08 g
Vezels
0.98 g
Natrium
412.83 mg
Mineralen
Ijzer
0.6 mg
Calcium
12.6 mg
Magnesium
10.73 mg
Kalium
10.73 mg
Fosfor
53.83 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.5 mg
Jodium
3.5 µg
Selenium
3.07 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.18 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
17.67 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
0.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
14 reacties op "Loempiavellen zelf maken"
Lygia zegt op 21-11-2019
Leuk hoor dank u wel voor de kennis die je deelt.
Ohmydish zegt op 21-11-2019
Dankjewel voor je leuke bericht! Heel erg graag gedaan :)
Marijke zegt op 21-01-2021
Dankje voor het recept! Ik heb de vellen gebakken en heel goed gelukt. Wel me eigen vulling gemaakt. Succes 🌺
Ohmydish zegt op 22-01-2021
Wat leuk om te horen Marijke! Dankjewel voor je leuke berichtje, fijne dag en alvast een fijn weekend!
Sophie zegt op 23-01-2021
Mijn moeder maakte ook altijd zélf haar loempiavellen. Alleen gebruikte zij altijd een -brede- keukenkwast . Daarmee kwaste zij heel snel de bodem van de hete koekenpan in, zodat ze heel dunne vellen kreeg. Eerst snel rond om de rand te vormen en dan gauw het midden in rechte streken en soms ook dwars. Pan hield zij vast aan de steel , zodat ze die ook weleens vàn of iets boven het vuur kon houden tijdens het kwasten . Als het velletje klaar was zag je dat vanzelf wit worden en de randen krulden wat op. Het uit de koekepan halen ging ook gemakkelijk met de vingers van beide handen. . De velletjes legde ze gewoon losjes op een groot plat bord met als ondergrond een omgekeerd koffieschoteltje. . De loempias zijn heerlijk krokant na het bakken.
Ohmydish zegt op 27-01-2021
Hoi Sophie, sorry voor de late reactie! Als je het beslag meteen over de bodem verdeeld en het overtollige terug schenkt zijn ze ook mooi dun. Zo heb ik dit ook geleerd op de koksopleiding, een simpele en snelle manier. Maar met een kwast kan natuurlijk ook, hele fijne dag en veel liefs Véronique
Peggy zegt op 03-02-2023
Ik ben een 71-jarige Indo, en heb al honderden loempia’s gebakken in mijn leven. Maar nog nooit waren mijn vellen zo mooi dankzij jouw recept! Bedankt hiervoor!
Ohmydish zegt op 04-02-2023

Wat een mooi compliment Peggy, super bedankt! Veel liefs en een fijn weekend, Véronique

Gmh Peeters zegt op 10-01-2024
Kan je i. p.v. Bloem ook gluten vrij meel gebruiken???
Ohmydish zegt op 11-01-2024

Goedemiddag, dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd. Aangezien de gluten in bloem juist zorgen voor een elastisch deeg of beslag, kan ik me voorstellen dat loempiavellen met glutenvrij meel een andere textuur zullen krijgen. Ik ben benieuwd naar het resultaat mocht je het gaan proberen! Veel liefs, Véronique

Veer zegt op 13-04-2024
Ik woon op dit mmt in zuid Amerika maar geen loempia's te zien, het is erg fijn dat ik nu loempiavellen zelf kan maken. Graag zou ik ook bladerdeeg leren maken, ik wil graag Surinaamse pasteitje maken. Bedankt voor je recept.
Ohmydish zegt op 13-04-2024

Hi Veer, dankjewel en wat super leuk dat je op deze manier toch loempia's kan maken. Om die reden heb ik ze jaren geleden ook gemaakt, hier in Frankrijk zijn ze namelijk ook vrij lastig verkrijgbaar. Een recept voor bladerdeeg heb ik helaas nog niet voor je. Veel liefs, Véronique

Tom Klaassens zegt op 17-04-2024
Zelden zo’n duidelijk recept gelezen. Bedankt. Hoeveel vellen moet ik ongeveer kunnen maken met uw recept? Ik zag ‘zes personen’. Betekent dat 6 loempia’s? Zo ja, kan ik het recept dubbelen als ik voor 12 personen een loempia wil maken? (Denk nu s.v.p. niet dat mijn vragen alsnog gaan over een onduidelijk recept😉, maar puur over getallen.)
Ohmydish zegt op 18-04-2024

Dank voor je super leuke bericht Tom! Je kunt hier ongeveer 12 loempiavellen mee maken, 2 loempia's per persoon vandaar 6 personen. Hele fijne middag en veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.