Loempiavellen zelf maken

(149)

Zelfgemaakte loempiavellen zijn heerlijk en ook erg handig als je geen kant-en-klare vellen in jouw buurt kunt kopen. Met maar een paar ingrediënten.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Loempiavellen zelf maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram bloem
  • 50 gram maïzena
  • 1 ei
  • theelepel zout
  • 400 ml water
Loempiavellen zelf maken Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • fijne zeef
  • grote kom
  • garde of elektrische mixer
  • huishoudfolie
  • grote bakpan (bij voorkeur met anti aanbak)
  • spatel
  • groot bord of rooster

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/loempiavellen-zelf-maken


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Zeef de bloem, maizena en zout. Meng het ei met een beetje water en voeg dan geleidelijk het bloem mengsel toe en de rest van het water.

Meng met een garde of met een elektrische mixer tot een glad beslag. Het beslag behoort behoorlijk dun te zijn.

Laat dit nu afgedekt in de koelkast minimaal een half uur staan, maar het beste om dit een hele nacht te laten rusten. 

Loempiavellen
Zelf loempiavellen maken

De loempia vellen maken – 20 minuten

Roer het beslag opnieuw glad met een garde en verwarm een bakpan met anti aanbak op middelhoog vuur. Gebruik keukenpapier om de bodem in te wrijven met een beetje neutrale olie. Verdeel dan een dun laagje beslag over de bodem van de pan, zorg dat deze niet te dik maar ook niet te dun is.

Je kunt eventueel overtollig beslag weer terug in de kom schenken via de zijkant van de pan. Zo houdt je gegarandeerd een dunne en evenredige laag over.

Bak aan beide kanten, de vellen hoeven niet te kleuren. Leg deze dan op de onderkant van een bord of op een rooster om af te laten koelen. Herhaal voor het resterende beslag en stapel ze pas op elkaar als ze volledig zijn afgekoeld.

Je kunt deze vellen gebruik om bijvoorbeeld deze loempia's met kip en ham te maken, maar je kunt ze naar smaak vullen. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

149 stemmen

Loempiavellen zelf maken: Veel gestelde vragen

Wat zijn loempiavellen?

Loempiavellen zijn dun en redelijk stevige velletjes gemaakt van beslag. Dit beslag is gemaakt met bloem, water, ei en een snufje zout.

Zijn loempiavellen hetzelfde als filodeeg?

Ook al lijken ze op elkaar, toch zit er verschil tussen deze twee ingrediënten. In loempiavellen zit bloem, water en eiwit. Filodeeg bevat behalve bloem en water ook olie. Van origine komt filodeeg uit de Midden-Oosterse keuken en loempiavellen uit de (verre) Oosterse keuken.

Kun je loempiavellen ook in de oven bakken?

Loempiavellen zijn geschikt om te gebruiken in zowel de oven als de frituurpan (friteuse).

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.