Ohmydish.nl


Noedels met kip en teriyaki saus

Maak deze noedels met kip en teriyaki saus binnen een half uurtje. Hou je ook zo van wokken? Ga voor een stalen wok van de toko voor een authentieke smaak.

Noedels met kip en teriyaki saus
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Noedels met kip en teriyaki saus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram noedels naar keuze
  • flinke handvol sperziebonen
  • 250 gram champignons (wij gebruikten kastanjechampignons en witte champignons)
  • 3 wortels
  • 3 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 3 kipfilets
  • 1/2e citroen (sap)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ongeveer 2 cm gemberwortel
  • 2 eetlepels rijst azijn (mirin)
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels sojasaus
  • zonnebloemolie
Noedels met kip en teriyaki saus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • wok
  • dunschiller
  • champignon borstel of keukenpapier
  • rasp
  • 2 middelgrote kommen
  • klein mesje
  • middelgrote pan
  • vergiet

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/noedels-met-kip-en-teriyaki-saus


Voorbereiding -- 20 minuten

Schil de wortels en snijd deze dan in plakjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd deze eventueel door de helft. Pel de rode ui en snijd deze in halve dunne ringen. Pel dan ook de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze dan. Meng de fijngesneden knoflook in een kom met de geraspte gember, het sap van een halve citroen, rijstazijn, honing, bruine basterdsuiker en sojasaus.

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier. Verwijder het steeltje en snijd de champignons in vieren. Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze vervolgens in niet al te grote blokjes.

Noedels met kip en teriyaki saus Noedels met kip en teriyaki saus

De noedels met kip en teriyaki saus afmaken -- 10 minuten

Verhit de wok op hoog vuur en zodra deze begint te roken voeg je een beetje zonnebloem of andere neutrale olie toe. Bak als eerste de kipblokjes enkele minuten en voeg dan de sperziebonen toe. Voeg dan ook de wortel, champignons en rode ui toe.

Zodra het water kookt kun je de noedels toevoegen en het vuur uitzetten. Laat de noedels dan enkele minuten staan en maak ze dan los met een vork. De exacte kookmethode voor de noedels is afhankelijk van het type noedels dat je gebruikt.

Voeg de teriyaki saus toe aan de gewokte kip en groenten. Giet de noedels af en voeg deze toe aan de wok. Breng deze eventueel nog op smaak en serveer bijvoorbeeld met deze gefermenteerde groenten en kroepoek. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Dukkah

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.