Probeer eens iets anders met deze pasta met geroosterde paprika en gehakt. Klaar in 20 minuten, perfect voor doordeweeks. Recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-geroosterde-paprika-en-gehakt
Je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare geroosterde paprika's uit pot te gebruiken, maar je kunt ze ook gemakkelijk zelf roosteren in de oven. Verwijder de zaadlijsten en leg met de snijkant op een bakplaat.
Rooster op hoge temperatuur in de oven tot het velletje donker (bijna verbrand) begint te kleuren. Laat de paprika's vervolgens afkoelen zodat je ze makkelijker kunt pellen.
Pel en snijd de rode ui, rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Je kunt zelf kiezen of je de rode peper met of zonder zaadjes gebruikt. Schil de wortel en snijd deze in dunne plakjes.
Snijd de spitskool en geroosterde paprika's in stukken en vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper voor ongeveer 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak dit ongeveer 5 minuten.
Voeg de gesneden spitskool en wortel toe. Bak dit nog ongeveer 2 tot 3 minuten en schenk dan de rode wijn erbij. Laat het geheel aan de kook komen en voeg dan de geroosterde paprika stukken toe.
Draai het vuur op een lage stand, plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes garen. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.
Giet de pasta af en breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta en saus over 4 borden en garneer met peterselie, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-08-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.